KFCT - KFC Duffel: VB en selectie

KFC Turnhout ontvangt zaterdagavond met KFC Duffel de elfste in de stand. Duffel heeft acht punten voorsprong op KFCT.

Duffel speelde in een heel ver verleden (1935) in de tweede klasse waar men het drie seizoenen zou uithouden. Duffel speelde het merendeel van zijn bestaan in vierde klasse maar zakte soms ook naar eerste provinciale. Sinds 2008 zitten ze terug in de nationale reeksen.

Vorig seizoen zaten ook in dezelfde reeks als KFC Turnhout en eindigde ze tiende met veertig punten. KFC Turnhout speelde ginder 2-2 gelijk en won thuis met 1-0. In het huidige seizoen kampeert Duffel weer in de middenmoot. Ze begonnen met een gelijkspel tegen Hoogstraten (0-0) om dan te gaan verliezen in Hasselt tegen Sporting Hasselt (2-0). Thuis tegen die andere Kempische ploeg Vosselaar werd het 2-2 en op Temse gingen ze met 3-1 onderuit. De eerste zege kwam er eind september tegen Tongeren (3-0). Vervolgen kwamen Bocholt (4-0 nederlaag), Cappellen (1-1 gelijk) en Berchem (0-2 winst). Tegen Sint-Niklaas (1-1) en Hades (2-2) kwam er een gelijkspel uit de bus. De laatste weken gaat het wat minder . Ze wonnen wel op Spouwen (0-2) maar tegen Patro Eisden (1-2), Hamme (3-0) en City Pirates (0-1) werd er verloren.

Topschutters zijn: Van Den Buijs (3), Vertonghen (3), Mees (2), Spreutels (2), El Yazidi (1), Van Den Brande (1),Gabrielli (1), Nawel (1) en De Kegel (1)

Selectie

KFCT: KFC Turnhout: Fernandes (voorste kruisband over), Hayen (Kruiband), Ebobo (breuk in de voet), Van Erp (Achilles) en Goossens (scheenbeenblessure) zijn out. Hasanovic pikt geleidelijk aan met de groep.
Voor de kern wordt gekozen uit: Horsten, De Reys, Geenen, Vos, Mafete, Lambrechts, Touré, Durwael, Oppong, Tourki, Versmissen, Coeckelbergs, Proost, Jacobs, D. Olongo, Johnson en  Hermans

KFC Turnhout – KFC Duffel: zaterdag 8 december 2018 om 19h30