KFCT beloften timmeren aan de weg

KFC Turnhout heeft sinds het lopende seizoen duidelijk gesproken over "jongeren kansen geven". Onze jongeren timmeren effectief aan de sportieve weg.

Gvr

Hieronder vindt u een kort verslagje van onze belofte-trainer Gert Van Reusel:

 

Toen in juni en juli de voorbereidingen op het nieuwe seizoen van start gingen, werd al snel duidelijk dat de beloften zouden bestaan uit een groep piepjonge spelers.

Het was dan ook een zeer grote stap voor veel jongens om van de U17 naar een Nationale reserven reeks te stappen. Ook het samen trainen met de jongens van de A kern was voor velen een uitdaging.

Het was van in het begin van het seizoen dan ook duidelijk dat de eerste opdracht voor de trainer zou bestaan om van jeugdspelers volwassen spelers trachten te maken. Zowel mentaal als fysiek is dit een proces waar we elke week nog aan verder werken.

De eerste resultaten waren dan ook niet bevredigend. Vaak kwamen er wel bemoedigende woorden van de tegenpartij dat KFCT verzorgd voetbal trachtte te spelen , maar daar kochten we uiteraard niks mee, de puntenteller bleef enkele weken op 0.

Week na week proberen we progressie te maken door hard te werken op training en door op wedstrijdbesprekingen onze werkpunten bloot te leggen.

Enkele weken geleden, bleek dan ook de eerste overwinning een feit. Na een lange rit naar het verre Sterrebeek werd de eerste driepunter een feit. Sindsdien hebben vele spelers een klik gemaakt. We kunnen wel degelijk wedstrijden winnen.

De week nadien werd leider Sint-Lenaarts ontvangen op de Leemshoeve. Ook hier lieten de jongens zich van hun beste kant zien. Met heel veel werklust en mentaliteit werd de leider op 0-0 gehouden en op punten zou de overwinning sowieso voor KFCT geweest zijn.

Ook afgelopen vrijdag deden de jongens vele supporters met verstomming staan. Nijlen dat ondertussen toch reeds 5 keer gewonnen had werd met droge 5-0 cijfers huiswaarts gestuurd.

Er is dus een duidelijke progressie merkbaar bij deze groep. We blijven dan ook verder werken om dit seizoen nog heel wat punten te sprokkelen en ervoor te zorgen dat de jonge jongens met heel wat talent worden klaar gestoomd voor het grote werk bij de A ploeg.

 

Bedankt voor het woordje uitleg Gert !