KFC Turnhout - VW Hamme : 0-3

KFC Turnhout – VW Hamme: 0-3

Beide ploegen hielden een uitgebreide studieronde zonder veel kansen. De eerste echt kans kwam er via Triest maar hij kon niet scoren voor Hamme. Iets voor het halfuur kopt Seron een corner naast voor de bezoekers. Voor Turnhout kon Coeckelbergs vijf de rust dreigen en ook Proost probeerde vanop afstand.

Na de pauze probeerde Lennert Versmissen met een kopbal maar die ging ook over. Hamme sloeg even later genadeloos toe. Eerst scoorde Vits de 0-1 en een paar minuten later maakte De Man een werelddoelpunt en stond KFCT plots 0-2 achter. Tien minuten voor tijd leek het helemaal voorbij toen Mingiedi mocht aanlopen voor een strafschop. Horsten stopte echter en toen vijf minuten later de bal aan de overkant op de stip ging leek alles nog mogelijk. Ebobo miste echter en uiteindelijk kon De Man met zijn tweede Hamme helemaal veilig stellen.

Coach Hayk Milkon was natuurlijk ontgoocheld. “De bedoeling was om ons moment af te wachten en rustig te spelen. We hadden het echter lastig in de omschakeling en er zaten veel onzuiverheden in het spel. Dat heeft wel wat energie gekost.” Zaterdag wacht een nieuwe thuiswedstrijd met buur Hoogstraten. “Ik verwacht dat iedereen super gaat trainen deze week en dat we vol voor de overwinning kunnen gaan zaterdag.”

KFC Turnhout: Horsten,  Mafete, Olongo,  Versmissen, Ebobo, Coeckelbergs (72’ Vos), Van Erp, Proost, Durwael, Oppong, Jacobs (68’ Goossens)
VW Hamme: De Vroe, Seron, Ivens, Monteyne, Ringoet, Triest (78’ Mingiedi), Vits (72’ Rufai), D’Heer, Gyselinck, De Man (91’ D’Haeseleer), Van Hoecke
Gele kaarten: 35’ Olongo, 41’ De Man , 53’ Durwael, 57’ D’heer
Doelpunten: 66’ De Vits (0-1), 68’ en 90’ De Man (0-2 en 0-3)