KFC Turnhout - Hoogstraten VV: Voorbeschouwing en selectie

KFC Turnhout ontvangt zaterdagavond Hoogstraten VV voor een echte derby. De bezoekers uit Hoogstraten behaalden een vier op zes. KFCT één op zes.

Hoogstraten VV zag het levenslicht in 1936 en kreeg stamnummer 2366. Doorheen de jaren klom de club om in 1985 in derde nationale te belanden. Men bleef in deze reeks tot het seizoen 2001 -2002. Toen degradeerde Hoogstraten naar bevordering. In het seizoen 2007 – 2008 was er opnieuw een promotie naar derde klasse en daar waren ze een paar keer dicht bij een nieuwe promotie. In het seizoen 2012 – 2013 lukte dit daadwerkelijk en was tweede klasse een feit. Dit zou maar 1 seizoen duren en na de hervorming werd het dan tweede amateurklasse. Vorig seizoen eindigde Hoogstraten daar op de twaalfde plaats met zesendertig punten na een stevige eindsprint. In Hoogstraten verloor Turnhout met 2-0 en thuis won het met 1-0 na een doelpunt van Jelle Schijvenaars.

Dit seizoen begon Hoogstraten de competitie dus met een vier op zes. Het begon de competitie met een 0-0 op Duffel en won vorige week met 1-0 tegen City Pirates na een doelpunt van Jens Lambrechts.

Selecties

KFC Turnhout:
Fernandes (knie) , Hayen (Kruiband) en Hasanovic (Achillespezen) zijn out.
Voor de kern wordt gekozen uit: Horsten, De Reys, Geenen, Vos, Mafete, Lambrechts, Touré, Durwael, Oppong, Van Erp, Proost, Versmissen, Coeckelbergs, Goossens, Jacobs, R. Olongo, D. Olongo en Ebobo.

Hoogstraten VV: Cox (Hamstrings), Mariën (pubalgie) en Van Huffel (hamstrings) zijn geblesseerd. Meyendonckx is geschorst. Van De Walle is terug fit.
Kern: R. Smet, Arnouts, Van Dyck, Van Dooren, Meeuwis, E. Smet, Hofstede, Swaegers, Lambrechts, Van De Walle, Diomandé, Bokila, Gysels, Maes, Laureyssen, Van Den Bogaert.

KFC Turnhout – Hoogstraten VV op zaterdag 15 september om 19h30.