KFC Turnhout-Thes Sport ; de voorbeschouwing

Thes We Can 2

Zondag 17 januari 14.30 uur 

KFC Turnhout - Thes Sport Tessenderlo

Voorbeschouwing

KFC Turnhout- K.V.V. Thes Sport Tessenderlo

ZONDAG 17 JANUARI 2016 - 14.30 UUR - STADSPARKSTADION TURNHOUT

 

Ook de tweede competitiewedstrijd van 2016 spelen we thuis, tegen de nummer vier van onze reeks. De uitwedstrijd was voor KFC Turnhout een serieuze nederlaag: 5-2 werd het in Tessenderlo. Vorige week wonnen we nog met 3-2 van rode lantaarn Lyra. Dat ging moeizaam, maar de drie punten waren welkom natuurlijk en het resultaat is dat we nu op een gedeelde zesde plaats staan in de rangschikking. Het belooft een lastige wedstrijd te worden zondag, maar met de steun van de thuissupporters kunnen onze binken altijd iets meer.

 

De voorloper van K.V.V. Thes Sport Tessenderlo werd tijdens de Tweede Wereldoorlog opgericht. Stamnummer 3671, met de kleuren blauw, geel en rood is dus een relatief jonge voetbalvereniging. In 1999 nam de club haar huidige naam aan. Sinds het seizoen 2001-2002 speelt ze in het Sportpark, in het centrum van Tessenderlo, waar het stadion van het failliete Looi Sport leegstond. De verhuizing trok extra jeugd aan en in 2005 promoveerde Thes Sport voor het eerst naar de nationale voetbalreeksen. In 2009 volgde opnieuw een degradatie, maar vorig seizoen werd de club kampioen in Eerste Provinciale en zodoende komen we de Looienaars in onze reeks tegen.

 

Onder leiding van trainer Wouter Vrancken (oud-speler van onder andere Genk, AA Gent, STVV en Kortrijk) speelt Thes Sport een meer dan behoorlijk seizoen. Ze staan nu op een mooie vierde plaats, met 29 punten, drie meer dan KFC Turnhout. De bekendste speler is ongetwijfeld aanvaller Omar Bennassar, die eerder al voor Dessel Sport, Antwerp en Lommel acteerde. Watch out, Binken, voor de kale man met de baard!

 

We wensen Thes Sport en onze eigen jongens een faire match en roepen al onze fans op om zondag 17 januari om halfdrie aanwezig te zijn in het Stadsparkstadion!

 

Bart Goris