KFC Turnhout gaat verder na zege tegen Anderlues

KFC Turnhout – RUSC Anderlues: 2-0

KFC Turnhout gaat een ronde verder na een al bij al verdiende zege tegen Anderlues na twee doelpunten van Steven Dillien.

Berne Jacobs stond voor het eerst in de basis en was meteen dicht bij een doelpunt maar doelman Hendrick bracht redding. Rond de tiende minuut zag Yannis Van Parys zijn vrije trap tegen de lat geduwd door de bezoekende goalie. Gaandeweg kwam Anderlues beter in de wedstrijd en iets over halfweg de eerste helft waren ze zelfs gevaarlijk via Arena. Na een te korte terugspeelbal kon hij alleen op Wim Horsten afgaan maar de thuisgoalie bracht redding. Net toen KFC Turnhout het lastig leek te hebben was daar Steven Dillien. Op aangeven van Lennert Versmissen kon hij de openingstreffer scoren. Het bleef zo 1-0 tot aan de rust.

In het begin van de tweede helft bleven Gert Michiels en Ibe Vermeulen in de kleedkamer en werden vervangen door Jef Coeckelbergs en Sjors Paridaans. Ook in de tweede helft had Berne Jacobs opnieuw de eerste kans aan de voeten maar lukte het opnieuw niet. Even voor het uur was het dan wel raak. Jef Coeckelbergs met de voorzet en Steven Dillien met de mooie afwerking. Een kwartier voor het einde slalomdeBerne Jacobs door de bezoekende defensie maar vergat af te werken. Echt in gevaar kwam Turnhout niet meer en het verzuimde nog verder uit te lopen. Niels Van De Vel kon doorgaan en leek te gaan scoren maar vond een goede Hendrick op zijn weg.

KFC Turnhout: Horsten, Eyeson, Michiels (46’ Paridaans), Van Parys, Mafete, Dillien, Versmissen, Vermeulen (46’ Coeckelbergs), Van De Vel, Jacobs (75' Schijvenaars), Proost
RUSC Anderlues: Hendrick, Bekmezci, Nasca, Pourbaix, Cordier, Schillaci, Desiato (74’ Delcourt), Cernero(66’ Köksal), Geers, Arena, Motte
Doelpunten: 40’ Dillien (1-0), 55’ Dillien (2-0)
Gele kaarten: 34’ Nasca, 69’ Bekmezci, 83’ Geers

KFC Turnhout gaat zo verder naar de vierde ronde waar het Harelbeke of Olympic Charleroi treft. Dat weten we zondag 13-08-17 rond 18:00h. Informatie over de mogelijke tegenstanders:

Dus beide clubs spelen op het zelfde niveau als KFC Turnhout, met andere woorden "een echte waardemeter".