Een terugblik en vooruitblik met trainer Tom Moons

Dsc 447

Wij polsten trainer Tom Moons naar de afgelopen bekercampagne en hadden samen met hem een vooruitblik op het nieuwe seizoen dat zaterdagavond om 20h00 in Cappellen start.

“Je hoopt natuurlijk altijd op een stunt in de beker tegen een club als OHL” begint onze T1. “Maar als je daar dan toekomt en die spelers, infrastructuur enzoverder ziet weet je dat het moeilijk wordt. Die ploeg heeft zich de laatste weken nog enorm versterkt.” Moons beseft nu nog meer dat het verschil heel groot is. “Het verschil tussen die profclubs en de amateurreeksen wordt er niet kleiner op en dat zie je ook aan het feit dat bijna al die ploegen zich geplaatst hebben.” Toch is Moons trots op zijn groep. “In deze fase waren er niet al te veel ploegen uit de tweede amateur er nog bij. Er geraken was dus al heel mooi. Natuurlijk zijn we ontgoocheld maar een paar uur later moeten de spelers alweer aan de volgende match denken. Sommige ambiëren op termijn hoger en weten nu wat er hen nog allemaal te doen staat.”

Zaterdagavond begint het echte werk met een verplaatsing naar Cappellen. We vroegen waar de coach na vijf matchen wilde staan. “Daartegen een vijftien op vijftien pakken zeker.” Reageert Moons laconiek. “Nee, we gaan niet te ver vooruitblikken en het wedstrijd per wedstrijd bekijken. We hebben een goede voorbereiding achter de rug en zijn er klaar voor. Er is meer concurrentie in de groep wat iedereen nog scherper zal maken.”