Babbel met Tom Moons 

Trainers

Napraten in de wandelgangen

Een dubbel gevoel overheerst, blij met het punt, maar er zat duidelijk meer in. Vooreerst we hebben weken gewerkt om weer vooraan aan te sluiten, en geven dit in twee mindere wedstrijden uit handen. Mindere wedstrijden in punten, want net als vorige week op Leopoldsburg verdienden we vandaag eigenlijk ook meer. Zoals vandaag , hun eerste kans gaat ongelukkig binnen. Bij een hoekschop zijn een paar jongens niet bij de leest en werken de bal niet naar behoren weg. We begonnen volgens mij ook te slap, te weinig inzet en te veel vrijheid voor de man in balbezit. Op dit niveau moet er door iedereen meer en harder gewerkt worden. Als je een wedstrijd als deze wilt winnen moet je van het begin er vol voor gaan, we namen het te gemakkelijk op.

Natuurlijk zaten ook de omstandigheden tegen, het veld vol putten en de harde wind. Zonder die windstoten had Alan Ven altijd de 1-0 binnengekopt, net op dat moment was er een windvlaag waardoor hij zijn controle mist. Zelf aan de zijlijn waar ik stond, was het oppassen geblazen of ik lag op het veld. Die fase hadden we natuurlijk dikke pech, maar we moeten ook eerlijk zijn en zeggen dat het aanvallend de laatste weken minder is. Te weinig loopvermogen, te weinig beslissende acties en dan krijg je automatisch minder kansen.

Over de scheidsrechtelijke beslissingen stel ik mij ook vragen, natuurlijk gaat Mensah er fel in . Maar bij de eerste gele kaart raakt hij amper zijn tegenstander. Deze gaat wel al roepend en met veel show neer, en ook zijn medespelers doen net of Ray een doodschop gaf. Ook bij zijn tweede gele kaart hetzelfde theaterstuk waar de scheidsrechter intrapt. Ray Mensah zat al een paar weken op de bank en wou zich bewijzen, misschien met iets te veel inzet. Ook Jelle Van Der Heyden mocht invallen bij de rust en wou misschien de boel wat forceren. En geforceerd spelen is niet altijd goed, maar daar heb ik begrip voor.

Gelukkig voor ons is er in blessuretijd de penalty waar we op kunnen gelijkstellen. Doelman De Jonghe ging zwaar door op Steven, en de bal ging verdiend op de stip. Kamara bleef kalm en klaarde de klus. Daarvoor was er die fase met het afgekeurde doelpunt van Daniel Owusu, dat was ook op het randje. Maar grensrechter Ella De Vries blijft ook na de wedstrijd formeel; beide Turnhoutspelers stonden volgens haar buitenspel. Onze coach Tom denkt er duidelijk het zijne over en verdwijnt in de kleedkamers.

 

Supporters