Vriendschap - hard werken - lekker voetballen

Deze week is het de beurt aan de interprovinciale U10 van Bart. We kregen een beetje hulp van Gunter Huygaers die ons de filmfragmenten bezorgde van de derby tegen De Kempen. Geniet van beide filmpjes.

Bart: Dit jaar mochten we maar liefst 5 nieuwkomers verwelkomen.  Buiten hun voetbalkwaliteiten zijn dit ook jongens met de juiste mentaliteit. Het klikte meteen met de andere spelers en ook de steun van de ouders maakt van dit alles een mooi geheel.

Waarom ben je dit seizoen trainer van de U10IP? 

Bart: In eerste instantie ben ik jeugdtrainer geworden omdat mijn zonen, Seb en Wout, voetballen maar ik vind het ook een uitdaging om jeugdspelers op te leiden en jaar na jaar progressie te zien maken.

 

KFC De Kempen - KFC Turnhout U10    2-10

Zo viert deze hechte groep hun overwinning!

Wat zijn je verwachtingen? Wanneer ben je op het einde van het seizoen tevreden?​​

Bart: In het begin van het jaar maak ik voor mezelf een jaarplan op.  Ik heb bepaalde streefdoelen voor ogen per speler maar ook als ploeg.  Het leuke hieraan is dat je soms voor zit op schema, en een extra uitdaging moet geven of ,in omgekeerde richting, mijn doelen moet bijstellen.

Dit jaar zijn mijn hoofddoelen enerzijds het balbezit (leren doelgericht samenspelen) en het onderling coachen.  Net zoals vorige week zal ik de verantwoordelijkheid van coaching bij de spelers leggen. Tenslotte moeten de spelers het op het veld zelf doen... Als dit lukt dan is mijn eerste doel bereikt...

Kan je vergelijkingen maken tussen het trainen van een eerste elftal en een jeugdploeg?

Bart: Waar het bij de eerste ploeg vooral resultaatgericht werken is, gaat het bij de jeugd vooral over opleiden. Dus in dat opzicht is het een wereld van verschil.  Maar het gras blijft even groen en de bal blijft even rond :-)...


Ben je tevreden over de voorbereiding? Wat liep er moeilijk? Kan je verder bouwen op vorig seizoen?

Bart: Het integreren van de nieuwe spelers verliep heel vlot en stemt me meer dan tevreden. Het geraamte stond er en het is inderdaad een voordeel dat ik hier gewoon verder op kan bouwen.

 

Worden er al eens grappen uitgehaald door de spelers? Anekdote? 

Bart: Sylvester trakteert ons bij elke overwinning op een overwinningsdans.  Het leuke hieraan is dat ondertussen de andere spelers hem volgen, en ze ondertussen wekelijks uitkijken naar hun dansje...


Wie is de leider van jouw spelersgroep? Manifesteert die zich ook zo tijdens wedstrijden?

Bart: We hebben voortrekkers op het veld en naast het veld.  De mix van de verschillende persoonlijkheden maakt dat dit een hele leuke  en gedreven bende is.


Wat is jou grootste wens voor dit seizoen?

Bart: Sportief zou ik graag mijn vooropgestelde doelen per speler en per ploeg halen.  Extrasportief daarentegen hoop ik dat de jongens vooral heel veel plezier hebben...