Kinderen aan het woord: De bende  van Kevin

Football for fun with friends

Gisteren woonde ik de wedstrijd van de provinciale U9 van Kevin bij. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden in de streekderby tegen Merksplas. Voor het eerst laten we ook de kinderen zelf aan het woord in een mini video interview.

Spijtig genoeg was ik de eerste 5 minuten van deze wedstrijd verhinderd en miste ik maar liefst 7 doelpunten. Jawel 6-1 na amper een aantal speelminuten. Tot zover de spanning zou je denken. Maar de buren knokten zich terug in de wedstrijd die tot halverwege het 4e kwart spannend zou blijven. De winnaar kan je waarnemen in het filmpje hiernaast.

Kinderen in een heus after-match interview

Waarom ben je dit seizoen trainer van de U9P? 

Kevin:  Drie jaar geleden heb ik mij aangemeld om het trainers tekort mee op te lossen  bij de leeftijd van mijn zoon(toen u7). Sindsdien schuif ik telkens een jaartje mee omhoog . Als trainer is het belangrijk om je spelers telkens met een glimlach en veel enthousiasme het veld te zien opkomen.

 

Wat zijn je verwachtingen? Wanneer ben je op het einde van het seizoen tevreden?

Kevin: Ik hoop zoals elk jaar een sterk geheel te maken van deze groep, die via samenspel  de bal in de ploeg kunnen houden en zo de weg naar doel vinden . Er voor elkaar zijn en  elke week weer  hun best doen om het beste van de ploeg naar boven te brengen . 

Wanneer ben ik tevreden ?  Wanneer iedereen op het einde van het seizoen nog steeds met een glimlach komt en al uitkijkt naar volgend seizoen 

Hoe zie je jouw toekomst als trainer?

 Kevin: Zolang het plezierig blijft en het fysiek mogelijk blijft  hoop ik toch nog een tijdje trainer te blijven bij Turnhout . Verder hoop ik dat ik nog een tijdje bij deze geweldige groep kan blijven en dat er ooit jongens van onze groep het tot in de eerste ploeg van Turnhout schoppen.

Ben je tevreden over de voorbereiding? Wat liep er moeilijk? Kan je verder bouwen op vorig seizoen?

 Dit jaar liep de voorbereiding vrij vlot . Telkens maar 2 wedstrijden per weekend voor 3 ploegen waardoor we de vakantie gangers goed konden opvangen . Zo kregen we ook de kans om de ploegen wekelijks te mixen zodat we alle spelers beter leerden kennen .

Verder bouwen op vorig seizoen is moeilijk omdat we maar drie spelers overhielden van vorig seizoen, twee spelers ken ik nog van bij de U7 en twee andere zijn helemaal nieuw. Maar week na week gaat het beter. De combinaties vlotten en de spelers beginnen elkaar steeds beter te begrijpen op het veld.

Worden er al eens grappen uitgehaald door de spelers? Anekdote? (ev gerelateerd aan vorig seizoen)

 Kevin: Dat valt goed mee, op dat gebied zijn ze vrij braaf en ook nog wat jong denk ik om al echte grappen uit te halen . Ze proberen er wel telkens een wedstrijd van te maken om de trainer de bal door de benen te spelen. Een pannawedstrijdje ploeg versus trainer dus.

Wie is de leider van jouw spelersgroep? Manifesteert die zich ook zo tijdens wedstrijden?

Kevin: Echte leiders zijn er niet bij ons. Ik probeer iedereen te stimuleren om zijn verantwoordelijkheid op te nemen door wekelijks een andere kapitein te kiezen, die dan zijn ploeg netjes mee naar het veld neemt en probeert in toom te houden .  Enkel onze keeper durft zich tijdens de wedstrijden wel eens te laten horen als er iemand niet op zijn plaats staat , maar dat is ook een beetje de taak van de keeper .

 

Wat is jou grootste wens voor dit seizoen? 

Kevin:  Dat we ons als ploeg kunnen laten zien , met mooi verzorgd voetbal en veel plezier op en naast het veld .

En dat Ben (die momenteel door gezondheidsproblemen niet mag voetballen)  snel weer gezond en wel terug op het veld staat ! 

 

Bedankt alvast aan de spelers en trainer van de PU9 van Kevin.

 

Volgende week is het de beurt aan de IP U10 van Bart.