Wedstrijdverslag KVV Vosselaar - KFC Turnhout 2-1

Nbn Ntvt3geenen.mm

Wedstrijdverslag van onze medewerker Marc Geenen

WEDSTRIJDVERSLAG VAN ZONDAG 13 MAART

KVV Vosselaar – KFC Turnhout: 2-1

Veel volk in Vosselaar en het weer was mooi. Daarmee is al het positieve over deze match gezegd wat Turnhout betreft. Zoals wel vaker bij derbytussen teams die vooral niet van elkaar willen verliezen, draaide deze wedstrijd uit op een pot vechtvoetbal met veel over-en-weer-gekopweinig oogstrelende manoeuvres en meer bommetjes achter de balustrades dan mijn oren verdragen. Eigenlijk verdiende deze regionale krachtmeting geen winnaar, maar als een team toch de drie punten moest binnenhalen, dan mag KVVV daar het meest aanspraak op maken.

De eerste helft ging nog. Het was wel ruim tien minuten wachten op de eerste kans: een schot van Jansen dat naast ging. Turnhout repliceerde met vier hoekschoppen vlak na elkaar. De 0-1 hing letterlijk en figuurlijk in de lucht, maar landde niet. Daarna waren er nog enkele wisselende kansen, maar het niveau begon zoetjesaan al te dalen. Opvallend: Steven van de Vreede is intussen zo bekend in onze afdeling, dat hij bij zowat elk balcontact meteen door twee of drie KVVV-ers werd belaagd. Ik genoot op dat moment meer van het lenterige zonnetje dan van het spektakel op de grasmat … Tot een vrije trap van Owusu de arm van Havermans raakte in de zestien. De gevolgen: een gele kaart, een strafschop en racistische verwensingen van KVVV-mensen aan het adres van de Aziatisch ogende scheidsrechter. Plat blijft dat. Kamara trapte vanop de stip koelbloedig de 0-1 op het scorebord.

Het is altijd hoopgevend als je vlak voor rust een voorsprong neemt. KFCT liet zijn inspiratie echter in de kleedkamers liggen en bracht een tweede helft die we beter snel vergeten. Het enige relevante is dat in de 67ste minuut ook KVVV zijn penalty kreeg — al even licht toegekend als de onze — en dat de pas ingekomen El Yazidi vier minuten voor het eind van de officiële speeltijd na een knappe actie zijn ploeg de thuiszege kon bezorgen. Technisch vaardige speler trouwens, die El Yazidi. Voor KFCT pakten Eyeson en Hultermans geel, geen van beide terecht, als je ‘t mij vraagt.

Het KFCT-rapport voor de tweede helft: ongeïnspireerd, veel te veel laterale passes en lange ballen, veel afval in het spel, geen enkele kans van betekenis en spelers die elkaar uitkafferen af en toe, kortom: zwak. Dat klinkt harder dan mijn Turnhout- hart het bedoelt, maar eerlijk is eerlijk, en als het goed is zeggen we het ook. Het enige “excuus”: we misten de geelgeschorste Nuru Kocak op het middenveld.

KVV Vosselaar, tot voor kort nog degradatiekandidaat, zet zijn come-back intussen voort. Het weze de jongens gegund. Alleen al voor onze kassa is het goed dat ze in onze reeks blijven. KFCT van zijn kant kon zondag nooit het spel maken. Elk team kan een off-dag hebben, maar sinds de winterstop bakt Turnhout er weinig van in uitwedstrijden: drie op van de vier partijen werden verloren. Toch is er geen man over boord. Onze ploeg doet telkens wat meer broodnodige ervaring op en over de inzet van de spelers hebben we dit seizoen weinig te klagen. En dat Turnhout veel meer kan dan wat het in Vosselaar heeft getoond, dat weet elke trouwe KFCT-kijker. Laten we daar moed uit putten voor de rest van dit seizoen!

Marc Geenen

KFCT speelde met Horsten, Michiels, Van de Vel, Owusu, Van De Vreede, Van Der Heyden (in minuut 88 vervangen door Machielsen), Kamara (in minuut 85 vervangen door Ven), Versmissen (in minuut 75 vervangen door Van Weert), EyesonMohrman en Hultermans

KVVV speelde met Blondeel, Van Hove, Sas (in minuut 82 vervangen door El Yazidi), Nijs, Engelen, Van Der Linden, Vaes, Jansen, Hannes, Havermans en Defossez (in minuut 60 vervangen door Miljkovic).