Voorbeschouwing RC Hades - KFC Turnhout

KFC Turnhout heeft vorige week een prachtresultaat gehaald op KVK Wellen 0-3. 

De wedstrijden ervoor liep het duidelijk minder met 1 op 9. Was deze wedstrijd voor KFCT de ommekeer ? Er is echter weer een verplaatsing richting Limburg, ditmaal naar de hoofdstad Hasselt. En nu wel naar de fiere leider RC Hades, 32 punten hebben ze reeds. Dat zijn er 3 meer dan Zwarte Leeuw en Esperanza Pelt. Zou KFCT zijn stunt tegen de toenmalige leider St.Lenaarts kunnen herhalen, 1-2 werd het daar. We hopen het, maar beseffen dat Hades momenteel op een wolk voetbalt. Wie van de spelers mee richting Hasselt vertrekken weten we morgenavond. Dan geeft trainer Tom Moons zijn kern vrij, vermoedelijk zal het bijna dezelfde groep zijn als vorige wedstrijd in Wellen. Voor de supporters die zaterdag meereizen hier het adres van RC Hades ; Putvennestraat 81, 3500 Hasselt . 

 

RC Hades is een Belgische voetbalclub uit Kiewit. De club is aangesloten bij de KBVB met stamnummer 8721 en heeft groen en wit als kleuren. De voetbalclub ontstond in Kiewit uit jeugdvereniging Hades. In 1980 maakte de club de overstap naar de KBVB, waar men stamnummer 8721 kreeg toegekend. Hades ging er van start op het laagste niveau, Vierde Provinciale. In het tweede seizoen werd men er al kampioen en promoveerde men voor het eerst naar Derde Provinciale. Het verblijf duurde er twee seizoenen, maar in 1984 zakte men weer naar het laagste niveau. De volgende jaren bleef de club strijden voor een terugkeer naar Eerste Provinciale. In vier seizoenen tijd werd men drie maal tweede in Tweede Provinciale, maar pas in 2001 kon men terug een promotie naar het hoogste niveau afdwingen. De club groeide ondertussen uit en kwam al met meer dan 15 jeugdploegen in competitie.

Enkele jaren later zakte men terug naar Tweede Provinciale. Na enkele eindrondes behaalde Hades in 2009 de titel en keerde men nog eens terug naar het hoogste provinciale niveau. In 2010 en 2011 deed men het ook daar goed, werd men telkens tweede en haalde men een plaats in de eindronde, die men echter niet kon winnen. In 2012/13 tenslotte slaagde Hades erin de titel te winnen in Eerste Provinciale. Voor het eerst in haar bestaan promoveerde de club zo naar de nationale reeksen.

RC Hades speelt een erg sterk seizoen en is de huidige leider in vierde nationale C . Sinds het verlies van Hades op 17 oktober, op St.Lenaarts 1-0, haalde de Hasseltse ploeg 18 op 18. In de heenronde kwam RC Hades 2-2 spelen, toen nog op de Leemshoeve.