voorbeschouwing kfct-nijlen

Aanstaande zondag komt KFC Nijlen op bezoek. Hieronder kan je wat meer info vinden over onze volgende tegenstander.

ZONDAG 28 NOVEMBER, 14.30 UUR, STADSPARKSTADION TURNHOUT

 

Na een sterke periode van zeven wedstrijden zonder verlies moest KFC Turnhout recentelijk twee nederlagen incasseren, tegen Spouwen-Mopertingen thuis en uit tegen Lille. Iedere ploeg heeft wel eens een dipje, dus geen paniek. Turnhout staat nu op de 8ste plaats, met 19 punten. Alles is nog mogelijk. Ook hebben we in de rust van de match tegen Spouwen een hartverwarmende voorstelling van de jeugdploegen gezien, dus het was niet allemaal kommer en kwel de afgelopen weken.

 

Tegen Nijlen krijgen onze mannen een kans om zich te herpakken. Positief is dat trainer Tom Moons opnieuw kan beschikken over Owusu, Michiels en Olensky, die terugkomen uit schorsing. Verdediger Luuk Hultermans en aanvaller Steven Van De Vreede zitten echter op de strafbank. Voor de geblesseerden en de 15 namen die het opnemen tegen Nijlen is het wachten tot na de laatste training.

 

Ook KFC Nijlen heeft een seizoen met ups en downs. Ze sprokkelden 12 punten tot nu toe, waarmee de club op de 13de plaats staat. Bij hun vorige wedstrijd, thuis tegen rode lantaarn Lyra, werd het 1-1. Mathematisch en met het thuisvoordeel moet Turnhout winnen, maar voetbal is geen wiskunde. Zoals ook de afgelopen speeldagen bleek, kan in vierde C iedereen tegen iedereen winnen of verliezen.

 

Wat we nog weten van Nijlen is dat gewezen Turnhout-verdediger Harald Pinxten, 38 jaar intussen, daar speelt. En dat FC Turnhout vorig seizoen in 1ste provinciale de handen vol had met Nijlen, dat in een mooi en vrij nieuw stadion optreedt.

Nijlen heeft al sinds 1921 een club in de voetbalbond. Die speelde vooral in gewestelijke en provinciale reeksen. In de loop der jaren verdwenen, herrezen en fuseerden voetbalclubs uit Nijlen. De laatste naamwisseling dateert van 1997. De afgelopen tien jaar trad KFC Nijlen aan in 2de provinciale, tot de club vorig jaar naar 1ste provinciale promoveerde, en dit jaar naar 4de klasse.

 

De opvallendste speler in de geschiedenis van Nijlen is Raymond Ceulemans, die eind jaren 50 een degelijke midvoor was. Een transfer naar Beerschot ging net niet door, waarna de Lierenaar ontgoocheld zijn shoes aan de haak hing en zich op het biljarten toelegde. De rest van het verhaal kent u. Hopelijk slaagt Turnhout er zondag in om enkele mooie driehoekjes bij elkaar te voetballen en een nieuwe zege te boeken!