Vis & Co: Sponsor in de kijker

Vis&co

Begin dit jaar opende visspeciaalzaak Vis & Co haar deuren. De tweede zaak van Tom Coomans, die in Balen al eigenaar is van de traiteurszaak en viswinkel De Singel.

Ik ging een kijkje nemen bij Tom, zijn zus Kim en schoonbroer Joris Mermans die samen de winkel in Oud-Turnhout runnen.

Blauw-wit: Vanwaar de interesse om een viswinkel te openen in Oud-Turnhout?

Aanvankelijk was het de bedoeling om een samenwerking aan te gaan met Peeters-Govers en vis te verkopen in hun winkel. Maar door de samenwerking tussen Peeters-Govers en Albert Heijn gingen deze plannen niet door. We bleven toch met het idee zitten om een tweede viswinkel te openen en zijn op zoek gegaan naar een geschikt pand op een goede locatie.

Blauw-wit: Vanwaar die interesse voor vis Tom?

Ik ben kok van opleiding. Tien jaar geleden startte ik met mijn traiteurszaak De Singel in Balen. Zeven jaar geleden ging ik voor deze zaak op zoek naar een nieuwe locatie en nam een viswinkel over die ik compleet verbouwde. Stilaan ben ik me gaan verdiepen in vis en is mijn interesse voor vis gegroeid.

Kim is juriste maar ging de uitdaging graag aan om haar broer te helpen met de opstart van de nieuwe zaak in Oud-Turnhout. Ondertussen heeft ze het erg naar haar zin en de combinatie met een huishouden van 3 kinderen is voor Kim perfect. Kim’s man Joris staat broer en zus graag bij in raad en daad.

Blauw-wit: Hebben jullie concurrentie van Albert-Heijn die naast jullie een nieuwe zaak opende?

Nee, integendeel.  Wij vullen elkaar goed aan.  De supermarkt heeft enkel een voorverpakt aanbod vis. Klanten die op zoek zijn naar een uitgebreid assortiment van dagdagelijks verse vis en huisbereide gerechten kunnen bij ons terecht.  Daarnaast hebben wij een gemeenschappelijke grote parking, een pluspunt voor beide zaken.

Blauw-wit: Wat is jullie specialiteit?

Onze kracht is toch wel de versheid van onze vis. Dagelijks is er een groot aanbod verse vis, schaal- en schelpdieren die aangevoerd worden vanuit Yerseke. Maar ook onze huisbereide gerechten en sushi zijn een pluspunt. Wij mikken met ons assortiment niet alleen op de echte kok of hobbykok maar ook op de klanten die met weinig inspanning toch een heerlijk gerecht op tafel willen toveren.

Het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom is voor ons een mooi ogende winkel met kwaliteitsvolle producten en veel kleuren erg belangrijk voor ons.

Blauw-wit: Heeft Vis & Co ook een eigen traiteurszaak?

Onze focus ligt op de verkoop in onze winkel. Maar daar waar gewenst maken wij gebruik van onze traiteurszaak in Balen.  Wij geven graag advies als klanten een feestje organiseren. Hier wordt ook veel belang aan gehecht.

Onze oesterbar is een groot succes op feesten.  Tom is ondertussen een echte oesterkenner en geeft graag uitleg over de verschillende soorten en bereidingen, een echte aanrader.

Blauw-wit: Hoe zijn jullie betrokken bij het voetbal in Turnhout?

Via vrienden zijn wij terecht gekomen bij KFCT. Wij zien bij deze club een groep jonge mensen die de schouders zetten onder een mooi sportief project. De meerwaarde die jullie als club aan Turnhoutse verenigingen en handelaars geven, daar kunnen wij ons perfect in vinden. Onze goede raad is dan ook om te blijven focussen op lokale spelers en bedrijven om zo de club verder te laten groeien.

 

Tom, Kim en Joris: bedankt voor het interview! Ik heb, als echte liefhebber, heerlijk genoten van de sushi die ik meegekregen had om te proeven.

Eef Aerts

 

Wil je ook eens kennismaken met het team van Vis & Co? Of wil je met de feestdagen heerlijke vis op het menu? Ga dan zeker eens een kijkje nemen in de prachtige winkel in Oud-Turnhout (Steenweg op Mol 179/1).  Ook op zondagochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur kan je hier terecht voor verse vis of een huisbereide maaltijd.

 

Openingsuren:

Dinsdag: van 12.00 uur tot 18.00 uur

Woensdag t/m zaterdag: van 9.30 uur tot 18.00 uur

Zondag: van 9.30 uur tot 12.00 uur

 

Facebook: www.facebook.com/visenco.be/

Website: www.visenco.be (aan deze website wordt nog hard gewerkt, de eindejaarsfolder kan je hier al downloaden)