Trainer dirk Paeshuys over KFC Turnhout B

Paeshuys Kfcturnhout2

KFCT B heeft zondag met 1-7 gewonnen op het veld van Beekhoek. Trainer Dirk Paeshuys was dan ook een tevreden man.

“Beekhoek mocht dan wel geen punten hebben , we zijn toch niet helemaal gerust naar ginder getrokken want wij konden tot voor deze wedstrijd maar moeilijk scoren. Zondag scoorden we ook pas na onze vierde kans. Aan de rust stond het 0-2 en vlak erna konden we de 0-3 scoren en waren we vertrokken.” Volgende zondag komt leider Flandria op bezoek. “Dat wordt een echte topmatch. We zullen dan ook weten waar we staan met deze groep. Als we tegen hen ook een mooie prestatie kunnen neerzetten dan kunnen we misschien dromen van de top 5 op het einde van het seizoen. We gaan sowieso minstens voor de linkerkolom.” Na dit seizoen komt er een evaluatie van Turnhout B . “De club wil normaal doorstoten naar bijvoorbeeld twee provinciale met KCFT B. Dan kunnen ze vele jongeren aan boord houden en toch een degelijk niveau aanhouden. Momenteel heeft één speler de stap van de beloften naar de B-ploeg gezet. Dat is Wolf Geenen. Die jongen is één van de betere spelers in mijn kern en doet het heel goed. Verder wil ik ook nog vermelden dat ik een schitterende T2 heb. Met Jelle van Litsenborgh is het zalig om mee samen te werken.”

Voor degene die de trainer niet kennen vroegen me ook een korte biografie op . “Ik heb tot mijn 21ste gevoetbald maar moest dan noodgedwongen stoppen met een blessure. Daarna ben ik aan de slag gegaan als jeugdtrainer.” Dirk bleef 20 jaar jeugdtrainer. “Ik deed dat onder andere bij White Star, Oosthoven en 4 jaar bij de Nationale jeugd van Turnhout. Daarna ging ik aan de slag bij Flandria als T1.” Daar pakte Paeshuys al direct de promotie. “Ik ben daar drie jaar trainer geweest en daarna ging het via Molenkring en Olmen naar HIH Turnhout.” Paeshuys wilde na vorig seizoen dan na 30 jaar in het vak stoppen als trainer. “Toen kwam echter de vraag van KFC Turnhout. Vermits dat de club van mijn “hert” is kon ik niet weigeren. “Ik hoop met deze ploeg iets moois te kunnen neerzetten en droom stiekem van een afscheid met een promotie. Wanneer dat afscheid is weet ik trouwens nog niet.”

Beekhoek B – KFCT B : 1-7
KFCT: Snoeys, Geenen, D’Hondt, Sababti, De Bie, Van Der Meiren, Bandeira (81’ Sterkens), Huygen (74’ Donkers), 80’ Aerts (80’ Dienn), Van Besauw, Coppens
Doelpunten: 14’ Van Der Meiren (0-1), 28’ Van Der Meiren (0-2), 54’ Geenen (0-3), 56’ Van Der Meiren (0-4), 61’ De Bie (0-5), 63’ Van Besauw (0-6), 74’ Van Besauw (0-7), 77’ Schils (1-7)