Topprestatie postformatie-team

Jonge postformatie toont karakter!

Top Gedaan Trots 3542 0

Voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar mocht KFC Turnhout op bezoek bij Hoogstraten. Aangezien onze U17IP op hetzelfde moment moesten spelen voor de Beker Nieuwsblad trad KFC Turnhout aan met een piepjonge ploeg met maar liefst 9 U16-spelers.

KFC Turnhout begon goed aan de wedstrijd en dwong een aantal hoekschoppen af. Na 4 minuten werd de match onderbroken door een lichtpanne, maar dit euvel werd na een kwartier opgelost. In de 18de minuut kon KFC Turnhout de score openen na een listig lobballetje van Liam en sloot het met een 0-1 voorsprong het 1ste kwart (eerste blok van 20 minuten) af.

Het 2de kwart (tweede blok van 20 minuten) kwam Hoogstraten beter in het spel en KFC Turnhout werd wat slordiger, maar buiten een aantal hoekschoppen was er niet echt dreiging van Hoogstraten.

Na de pauze kon KFC Turnhout het evenwicht terug herstellen en er waren kansjes voor beide ploegen. Hoogstraten kon echter de gelijkmaker op het bord zetten.

Tijdens het laatste kwart kon Hoogstraten de 2-1 maken na ongelukkig uitschuiven van een KFC Turnhout-speler. Onze ploeg liet de kopjes niet hangen en wist in de 76ste en 78ste minuut de achterstand nog om te buigen in een 2-3 overwinning na doelpunten van Rico en Liam.