Superstone

“Kunnen we vroeg afspreken voor het interview,” vraag ik Gunter Loots, zaakvoerder van SuperStone, “om 8 uur bijvoorbeeld?”. 

Dat blijkt geen probleem te zijn. Als ik die ochtend aankom, staat Gunter zijn schoenen af te spoelen onder de kraan, net om de hoek van zijn kantoor. “Ik kom net van een bouwplaats”, verduidelijkt hij. Het woord ‘vroeg’ krijgt plots een heel andere betekenis.

Screen Shot 2016 06 13 At 17.14.19

Blauw-wit: Jouw dagen beginnen vroeg en duren lang?

Dat vind ik helemaal niet erg. Ik doe deze job heel graag. Mijn werk is erg afwisselend en geeft voldoening. Ik sta er dan ook niet alleen voor. Jan Mertens, mijn zakenpartner, levert en controleert de bouwprojecten. We zijn een sterk duo.

 

Blauw-wit: Als je langs SuperStone rijdt, verwacht je niet direct een toonpark van 2500 vierkante meter.

Die opmerking krijgen we vaker. De voorgevel is niet zo breed, maar achter de ingang vind je inderdaad een groot toonpark. Om in voetbaltermen te spreken: ons toonpark is een derde van een voetbalveld groot. Dat geeft ons de ruimte om zowat alles te tonen wat je oprit zou kunnen worden. Elders zie je vaak een paar rekken met klinkers en dat is het dan zowat. Wij tonen alle varianten, in een levensechte omgeving. Daar bedoel ik mee: we leggen stukken klinkers en tegels in verschillende formaten om het effect zo realistisch mogelijk te maken voor de klant.

 

Blauw-wit: Is dat omdat jullie zelf plaatsen?

Misschien wel, ja. Wij zijn van origine bestratingswerkers, terwijl veel collega’s vanuit het product starten. Wij weten en voelen wat een klant nodig heeft, omdat we dit werk al zowat ons hele leven doen. Het SuperStone-toonpark is daar inderdaad het gevolg van. Een winkelrek met klinkers en tegels geeft geen realistisch beeld van de oprit waar je straks je auto op wil parkeren.

 

Blauw-wit: Hoe zijn jullie gestart?

We zijn 13 jaar geleden gestart op deze locatie. Plaatsen is nog steeds onze hoofdactiviteit maar we hebben ook klanten die zelf willen plaatsen. We hebben twee plaatsteams, met in het totaal zes vakmannen. We werken vooral in de regio Kempen maar af en toe ook elders in België.

 

Blauw-wit: SuperStone is ook sponsor van KFC Turnhout.

Ik heb zelf lang gevoetbald en mijn zoon heeft destijds bij de duiveltjes van Turnhout gespeeld. Rond KFCT zit een mooi netwerk van voetballiefhebbers en ondernemers. Als er ook nog samenwerkingen uit voortvloeien, dan is dat mooi natuurlijk. Belisol, ook KFCT-sponsor, heeft net onze kantoordeur vernieuwd, en wij hebben een opdracht voor hun gedaan. Bovendien zijn de events heel leuk om aan deel te nemen.

 

Blauw-wit: Heb je tips voor andere ondernemers?

Hoe goed je ook bent, je moet zichtbaar zijn. Wij plaatsen heel veel opritten en terrassen bij tevreden klanten maar maken toch regelmatig promotie voor SuperStone. De beste reclame komt van je klanten maar je moet ook nieuwe doelgroepen aanspreken. Het andere is kwaliteit. Je moet 100% achter je product staan. Het eindresultaat en een tevreden klant; dat zijn je ultieme doelen, hoe hard je er ook voor moet werken.

 

Blauw-wit: Heb je ook nog goede raad voor KFC Turnhout?

KFCT doet het goed. De club heeft visie en de juiste vrijwilligers om er een succes van te maken. Focussen op de jeugd is belangrijk en daar is de club goed mee bezig.

 

Blauw-wit: Bedankt, Gunter. Veel succes.

 

 

Interview: Guy Ooms

 

SuperStone

Steenweg op Turnhout 103

2360 Oud-Turnhout

www.superstone.be

014 45 40 97

 

Alle dagen open, behalve op dinsdag en zondag.