staden - kfct dames a    0 - 12

Vandaag stond onze verste verplaatsing op het programma. Staden ligt in West-Vlaanderen naast Roeselare. De ploeg uit Staden kon nog maar 1 keer winnen op de openingsspeeldag tegen Knokke. De overige uitslagen zijn zeker niet slecht. Dus het wordt absoluut geen makkelijke wedstrijd.

Turnhout moest nog eens winnen of het zou de aansluiting met de kopgroep missen. Onze speelsters waren er dan ook absoluut op gebrand om de overwinning mee naar Turnhout te nemen. Mocht het toch fout lopen zou het wel eens een hele lange terugreis kunnen worden.

Turnhout startte met Jana Rameysen – Inya Matthe, Greet Hermans, Emma Truyens, Silke Grielen – Ine Aerts, Jasmien Schoofs, Stephanie Van Gils – Sara Blondeel, Julie Adriaensen, Larissa Van Gils. Op de bank zaten Anne-Sophie Caers en Lara Lenaerts.

Op een klein plein begon Turnhout zeer rommelig. De thuisploeg zette het goed vast en liet Turnhout niet spelen . De thuisploeg had een duidelijke tactiek (een bal achteraan moest zo snel mogelijk naar voor en liefst nog zo ver mogelijk weg trappen) en Turnhout had het moeilijk om de ruimte te benutten. Na tien minuten kwam Turnhout in de wedstrijd en begon het sneller te spelen. De flanken moesten het veld heel groot te maken en het balletje begon eindelijk rond te gaan. In minuut 16 kreeg Turnhout een vrije trap aan de zijkant van het veld. Stephanie zette de bal mooi voor doel en aan de tweede paal stond Julie helemaal alleen om de bal naar doel te koppen. De keeper die op de doellijn stond grabbelde naar de bal (achter haar), maar de scheids zag er geen doelpunt in. Turnhout werd al vroeg in de wedstrijd bestolen, maar was er op gebrand om deze wedstrijd te winnen. In minuut 21 werd Larissa aangespeeld aan de zijkant van het veld. Ze legde de bal voor doel en na de borstcontrole kon Stephanie het leer overhoeks met links binnen trappen. Een verdiende 0-1 voorsprong. Turnhout bleef snel spelen en drie minuten later werd Jasmien foutief gestopt op zon 25m voor doel. Stephanie zette zich achter de bal en trapte staalhard de bal via de doellat in doel. 0-2 en Turnhout op rozen. Onze verdediging onder leiding van Emma speelde beresterk en gaf geen krimp en als de bal dan toch eens over onze laatste lijn werd getrapt dan stond daar Jana die goed meevoetbalde. Vier minuten na de 0-2 trapte Larissa de bal over de verdediging. Stephanie trapte de bal over de keeper, maar deze ging nu op de lat. De rebound werd net voor Sara ging trappen weggewerkt. Turnhout bleef zoeken naar dat derde doelpunt en in minuut 35 werd Sara diep gestuurd. Sara was snel voor de keeper op de bal en wilde het leer over de keeper trappen. De thuisgoalie pakte de bal met haar handen buiten haar strafschopgebied. De scheids moet hier altijd de doelverdedigster de rode kaart tonen, maar deze krijgt slechts geel. De vrije trap die er op volgt gaat via de lat duidelijk in een achterwaartse beweging over de doellijn, maar ook hier geen doelpunt toegekend door de scheidsrechter. Turnhout kan ook scoren zonder de hulp van de scheidsrechter en in minuut 38 kan Larissa de bal mooi diep in de loop van Julie spelen. Julie alleen voor de doelvrouw en met een listige passeerbeweging kan ze de doelvrouw omspelen. 0-3 voor Turnhout. Staden trapt en Turnhout kan de bal direct afpakken. Jasmien trapt de bal naar voor en Larissa kan deze mooi doorkoppen. Sara weer alleen voor de keepster, maar nu trapt ze het leer onhoudbaar in doel over de keeper. 0-4. De thuisploeg snakt naar de rust, maar Turnhout is op dreef. Drie minuten voor we mogen rusten gaat Stephanie alleen op doel af. Ze gaat rond de keepster, maar trapt op een verdedigster. Ze komt terug in balbezit en geeft nu breed op Larissa. Larissa kan vanuit een hele scherpe hoek het leer in doel trappen. 0-5.

Turnhout speelde een goede eerste helft waarin het de kansen wist af te maken. De tweede helft begon echter zoals de eerste. Het was de thuisploeg dat Turnhout onder druk zette. Maar onze verdediging gaf geen krimp. Ook onze doelvrouw stond sterk te keepen en ze hielden de 0 op het bord. Hoe langer het duurde hoe verder Staden terug naar hun helft werd gedreven en vijf minuten na de rust kon Jana de bal ver uittrappen. Larissa kopte de bal door in de loop van Stephanie die alleen voor de keepster kwam. Ze omspeelde de doelvrouw en kon simpel de 0-6 op het scorebord zetten. Turnhout rook bloed en ging door. Ze waren niet tevreden met 6 doelpunten en vijf minuten later in de 56e minuut speelde Ine een diepe bal. De keeper en Larissa gingen samen naar het leer, maar Larissa was net sneller dan de goalie en kon zo alleen naar een leeg doel wandelen. Met links trapte ze de bal netjes in de netten en zo stond het 0-7 en gingen de kopjes bij de thuisploeg helemaal naar beneden. In de 68e minuut kon de ingevallen Lara doorgaan en de bal voor doel brengen. Stephanie trapte in eerste instantie op de goed spelende doelvrouw en haar tweede poging tegen een arm van een verdedigster de scheids floot geen penalty, maar Stephanie kon in haar derde poging de bal in doel trappen. 0-8 vier minuten later stuurde Lara de bal mooi tussendoor in de loop van Larissa. Van ver kon ze het leer over de doelvrouw trappen en zo stond het 0-9. Staden moest de kelk tot op de bodem ledigen en in de 81e minuut een diepe bal van Stephanie op Larissa die overhoeks de dubbele cijfers op het bord zette. En nog was het niet gedaan. Minuut 83. Larissa die alleen voor doel verscheen legde mooi breed op Lara die op de doelvrouw trapte. De bal belandde weer bij Lara maar ook haar tweede schot belandde op de doelvrouw. Het derde schot van Stephanie ging wel binnen en zo stond het 0-11. Vier minuten voor het einde van de wedstrijd kon Sara doorgaan via de flank. Ze ging de backlijn in en net voor de keeper legde ze de bal achteruit op Larissa die overhoeks de 0-12 eindcijfers tegen de netten trapte.

Turnhout dat een goede wedstrijd speelde begon de twee periodes aarzelend aan de partij, maar de 0-12 eindcijfers zijn zeker niet overdreven. De thuisdoelvrouw was de beste speelster van de thuisploeg, maar kon niet verhinderen dat Turnhout overtuigend won. De eerste keer werd de nul gehouden. Het zou echter gelogen zijn dat alleen onze verdediging onder leiding van Emma goed speelde. Ook ons middenveld en onze aanval waren goed vandaag wat het vertrouwen doet groeien naar de Bekerwedstrijd van volgende zaterdag in Waregem. Supporters zullen nodig zijn om onze dames naar de overwinning te schreeuwen tegen deze Eerste nationaler.