Sponsor van de maand mei ;  Rekruut 

Ege 8107

SPONSOR VAN DE MAAND ;

De Rekruut 

Rekruut 

Café-brasserie Rekruut voorstellen is niet meer nodig. Zeg in Turnhout “Gust” en de meeste Binken zullen er spontaan “rekruut” achter zetten, zeker als ze van voetbal houden. Een gesprek met Gust Vanheertum, horecamens in hart en nieren. 

Blauw-wit: De Rekruut is een vaste waarde in Turnhout. 

De Rekruut bestaat al 17 jaar en dan ben je inderdaad een vaste waarde. We zijn heel laagdrempelig. Onze prijs-kwaliteitverhouding is goed, waardoor veel mensen de weg naar de Rekruut vinden. Je bent hier welkom voor een pint aan de toog, een lekkere croque of een uitgebreid diner met kreeft. We zijn zeven dagen per week open vanaf 9 uur en in het weekend serveren we een lekker ontbijt. Het verschil met veel zaken in Turnhout is de ruimte die we hier hebben. De tafels staan ver genoeg van elkaar, zodat onze gasten extra privacy hebben. 

Blauw-wit: je hebt een stabiel team. 

We werken met 24 medewerkers en hun gemiddelde anciënniteit ligt boven de 10 jaar. Dat is in deze sector een grote uitzondering. 

Ege 8100

Blauw-wit: Iedereen die jou kent, weet dat je met hard en ziel achter je zaak staat. 

Ik hou inderdaad van deze business. Mijn twee dochters, Liesbeth en Ann, hebben de zaak een paar maanden geleden overgenomen, maar ik blijf hier werken in het weekend. Daarnaast ben ik nog actief in het overkoepelende project HSA (Horeca Samen Aankoop) om horecazaken een betere inkooppositie te bezorgen. Nu ik meer vrije tijd heb, ga ik graag met mijn vrouw op restaurant. 

Blauw-wit: Je hebt je aanbod in de loop der jaren ook uitgebreid. 

Al onze gerechten kunnen ook afgehaald worden en we hebben naast de brasserie ook een broodjeswinkel. 

Blauw-wit: Niet te veel last van de wegwerkzaamheden aan de Steenweg op Gierle? 

Dat valt wel mee. We blijven goed bereikbaar. Er is een duidelijke omleiding, waardoor de meeste mensen hun weg blijven vinden naar de Rekruut. 

Blauw-wit: De Rekruut is zowat de tweede thuis van veel voetbalfans.

Dat vind ik heel fijn. Sinds onze start al zijn we met veel overtuiging sponsor van het Turnhoutse voetbal. De clubdiners vinden hier altijd plaats en dat geeft toch elke keer weer een bijzondere sfeer. We verwelkomen telkens 70 tot 100 KFC Turnhout-gasten. Ook andere sponsors en voetballers schuiven doordeweeks hun benen hier onder tafel. Door het voetbal zijn we heel bekend geworden in de regio. 

Blauw-wit: Ook veel vergaderingen worden hier georganiseerd. 

Je kan wel stellen dat de geschiedenis van het voetbal in Turnhout hier geschreven is. Zowat alle belangrijke gebeurtenissen die niet op het veld plaatsvonden, werden binnen deze muren besproken. 

Blauw-wit: Je neemt ook af en toe deel aan clubevents. 

Als ik tijd heb ga ik met plezier naar de events van KFC Turnhout. De sponsoravond in april was een heus feest. Ik heb veel kameraden in het voetbal en dat vind ik heel leuk. 

Blauw-wit: Wat is jouw gouden tip voor KFC Turnhout? 

Ik heb geen advies te geven. Ieder zijn vak. Maar ik merk wel dat er veel geïnvesteerd wordt in de jeugd en dat is uiteindelijk toch de toekomst van de club. Ik hoop dat dat zo door kan gaan. 

Blauw-wit: Heb je nog een tip voor beginnende ondernemers in de horeca? 

Leef voor je zaak en volg je hart. Maar het geld dat in de kassa zit, is niet je winst. Horeca is een harde stiel en de marges worden steeds kleiner, maar als je van aanpakken weet, blijft het een fantastische sector. 

Interview: Guy Ooms 

Café-brasserie Rekruut 

Steenweg op Gierle 113 

Turnhout 

014 435530 

www.rekruut.be 

Ege 8095