IMPACTUM : SPONSOR IN DE KIJKER

 

 

Impactum is een bedrijf gevestigd in Turnhout dat beleggingsvastgoed ontwikkelt. Dit vastgoed wordt verkocht aan investeerders met een huurgarantie op lange termijn. Het bedrijf heeft ook uitgesproken sociale ambities. Met de hulp van private investeerders wordt er aan ‘Impact Investing’ gedaan. Zo wordt er niet alleen gestreefd naar een aantrekkelijk rendement maar wordt er ook een positieve bijdrage geleverd aan de maatschappij.

 

Een gesprek met Kevin Prinsen.

 

Kevin Prinsen 1 3

Blauw-Wit: Hoe is Impactum ontstaan? Wat waren de beweegredenen om hiermee te starten?

Zowel privé als zakelijk ben ik al heel wat jaren met vastgoed bezig. Vaak merkte ik dat mensen wel interesse hebben om te investeren in vastgoed maar afhaken uit schrik voor slecht betalende huurders of de last die met verhuren gepaard gaat. Aan de andere kan wordt de groep mensen die teveel verdienen voor een sociale woning maar net te weinig om zelf een kwalitatieve woning te kunnen huren steeds groter. Om hier een antwoord op te bieden heb ik samen met mijn vennoot Thijs Pouders Impactum opgericht.

 

Blauw-Wit: Sociale ambities? Jullie klanten zijn dan veelal sociale woonmaatschappijen of andere sociale partijen?

Het gaat voor alle duidelijkheid niet over sociale woningen. De panden die door ons gebouwd of gerenoveerd worden, worden verhuurd aan professionele partijen met een sociale invalshoek. Dit kan gaan van sociale verhuurkantoren die een aantal gemeentes groeperen tot andere sociale organisaties. Zij huren de panden voor minimaal 9 tot maximum 27 jaar.

 

Blauw-Wit: Zorgen jullie zelf voor renovatie of de bouw van nieuwe projecten?

Klopt. Wij werken samen met een team van vakmensen en zorgen ervoor dat elk pand dat afgeleverd wordt perfect in orde is en voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van de Vlaamse Wooncode.

 

Blauw-Wit: Wat zijn de voordelen van beleggen in sociaal vastgoed?

Vanaf 35.000 euro kunnen beleggers al bij ons terecht. Er wordt niet alleen een aantrekkelijk rendement behaald maar het is ook een belegging zonder zorgen. Ongeacht of het huis of appartement leegstaat, kan je toch elke maand rekenen op de volledige huuropbrengst die betaald wordt door de hoofdhuurder. Eigenaars zijn dus vanaf de eerste dag zeker van inkomsten. Daarnaast wordt het volledige beheer van het pand voor u geregeld en is eventuele huurschade steeds contractueel gedekt. Eigenaars kunnen dus op beide oren slapen.

 

Blauw-Wit: Ben je al lang betrokken bij het voetbal in Turnhout?

Als speler heb ik alle jeugdreeksen tot en met de beloften doorlopen. Tegenwoordig ben ik ook op de Leemshoeve te vinden om te supporteren voor mijn zoontje Anton die doelman is bij de U8 van KFC Turnhout.

 

Blauw-Wit: Welke goede raad heb je nog voor onze club naar de toekomst toe?

Ik denk dat elke Turnhoutenaar trots mag zijn op de weg die de club de voorbije jaren al heeft afgelegd. Maar een club als KFC Turnhout mag ook ambitieus zijn en vooruitkijken. Verder investeren in de jeugdwerking en een gezond financieel beleid zijn wat mij betreft het recept om verder door te groeien en terug aan te knopen met vroegere successen!

 

Meer weten over Impactum?

Impactum bvba

Rubensstraat 104/6

2300 Turnhout

België

www.impactum.be