Sponsor in de kijker: Everclean

Everclean 7

KFCT ging op bezoek bij onze eerste ‘Sponsor in de kijker’ van dit seizoen: EVERCLEAN, dé cash & carry groothandel van Turnhout en omstreken.

Maar wat is nu een cash & carry groothandel en wie is Everclean? Wij gingen op onderzoek en hadden een leuk gesprek met Manuel Evers, de oprichter van het bedrijf.

Manuel, kan je ons vertellen hoe Everclean ontstaan is?

Everclean is 15 jaar geleden ontstaan uit mijn passie voor verkoop. Ik was als vertegenwoordiger in dienst van een werkgever maar wilde meer, mijn eigen cash & carry groothandel opstarten. Ondertussen zijn wij geëvolueerd van een specialist in onderhoud naar een onderneming die in alle behoeften van onze klant voorziet.

Wat is een cash & carry groothandel?

Een cash & carry groothandel is simpel gezegd: een groothandel waar je ter plekke goederen kan bekijken, kopen en meenemen, een soort van selfservice dus. Normaal zijn groothandels enkel voor bedrijven maar bij ons kan een particulier ook terecht voor bijvoorbeeld producten voor het zwembad of andere onderhoudsproducten.

Hebben jullie dan een grote voorraad?

Onze voorraad beperken we nu eerder tot de producten die een grote omloop hebben. Denk dan vooral aan industriële reinigingsproducten/probleemoplossers, zwembadproducten, reinigingsmachines, hoge drukreinigers, onderhoudsmateriaal, toiletpapier, handdoekrollen, horecamaterialen, brandblussers, rookmelders, ... de rest is op bestelling.

De tagline van Everclean is: Uw totaalleverancier, verrassend veelzijdig! Leg eens uit.

Everclean is de laatste jaren erg gegroeid en wij beperken ons niet enkel meer tot het verkopen van producten. Wij bieden ook allerlei diensten aan die we laten uitvoeren door onze dochterfirma “Everconstruct”. Denk aan een totaalinrichting van keukens, horeca, scholen, speeltuinen, openbare gebouwen, enzovoort. Of kijk naar ons eigen verhuurcenter waar we machines verhuren om schoonmaken te vergemakkelijken.

Jullie willen eigenlijk de klant ontzorgen?

Inderdaad. De klant vraagt en wij draaien. Daarom kiest een klant ook voor ons. Denk bijvoorbeeld aan een lek in een dak. Wij herstellen niet alleen het dak, wij zorgen ook voor de volledige opkuis en de eventuele schade in het gebouw. Ook plaatsen wij bijvoorbeeld industriële vloeren. Voor dit soort werkzaamheden hebben wij Everconstruct opgericht. Dit bedrijf werkt voornamelijk met onderaannemers die aangestuurd worden door onze projectleiders.

Hebben jullie zelf ook mensen in dienst?

Jazeker, er staan 7 mensen op onze eigen payroll. Daarnaast werken ook nog een 15 tot 20-tal mensen op freelance basis voor ons.

Wie zijn jullie klanten?

De bekendere grote klanten zijn bijvoorbeeld Stad Brussel, Stad Turnhout, Vlaamse Overheid, Veolia, verschillende gevangenissen, Infrabel, PostNL,.. . Maar ook jullie club is een klant van ons. Onze naam kom je vanzelf tegen bij een toiletbezoek in het stadion of op de Leemshoeve.

Wat is de toekomstvisie van Everclean?

Grootse plannen hebben we op dit moment niet. Gewoon blijven doen waar we mee bezig zijn en waar we goed in zijn. De groei komt dan vanzelf.

Wat is je connectie met onze club?

Via Mil Verschueren, de eigenaar van Mmoyo en ook sponsor van KFCT ben ik bij jullie terechtgekomen. Ondernemers helpen elkaar graag.

Heb je nog goede raad voor KFCT?

Ik verwacht van een sponsoring toch wel een ‘return on investment’. Zelf heb ik weinig tijd om naar de clubdiners te komen. Het zou dus fijn zijn als wij ondernemers op een andere manier nog bij elkaar gebracht kunnen worden.

 

Manuel, hartelijk dank voor dit interview en wij wensen je heel veel succes toe met Everclean, Everconstruct en Everprotect.

Wil je meer weten over Everclean, Everconstruct of Everprotect? Check de websites of neem contact op met Manuel Evers. 

www.everclean.be

www.everconstruct.be

www.everprotect.be

 

Everclean1
Everconstruct 4
Everprotect 4