Robby Olongo: "Groep met veel potentieel"

De vierde nieuwkomer die we aan de tand voelen is de 22-jarige Robby Olongo. Olongo komt over van Zwarte Leeuw. In het verleden speelde hij onder andere ook nog bij Sint-Lenaarts, Antwerp, Visé en KV Mechelen.

“Ik begon jong met voetballen en kwam redelijk snel bij Cappellen terecht. Daarna ging het via Antwerp naar KV Mechelen waar ik het tot bij de beloften schopte.” Olongo kwam op zestienjarige leeftijd bij Visé terecht. “Daar heb ik twee jaar gespeeld en ben daarna terug naar Antwerp gegaan waar ik het trainersduo Van Geel en Hayk tegenkwam. Toen ik in contact kwam met hem en voetbalclub KFC Turnhout twijfelde ik dan ook niet lang. Temeer omdat mijn broer Djeson ook al naar Turnhout kwam.” Olongo is enthousiast over de voorbereiding. “Op de stage liep ik een kleine blessure op maar ik ben heel tevreden over  de club. Ik probeer naar mijn beste form te groeien en hoop na deze week er helemaal klaar voor te zijn.” Olongo is inzetbaar in de aanvallend compartiment. “Ik speel op de negen of de elf maar in Antwerp speelde Hayk me ook op de tien uit.”


Olongo bekijkt het match per match. “We hopen zaterdag een goede start te maken op het veld van City Pirates en bekijken het zo verder.” Olongo is ook enthousiast over de kern. “Het is een ideale mix tussen ervaring en jeugdig talent. Ik denk dat het een groep is met veel potentieel naar de toekomst. Ikzelf wil ook rustig groeien samen met de club.”