Rikske aan het woord

We gingen even op de koffie bij Henricus Proost, voor iedereen wel bekend als Rikske.

Rik2

Wat vond Rik van de 1ste seizoenshelft, de fusieclub KFC Turnhout, … U leest het hier!

 

Rik, Je bent net terug van een deugdoende vakantie. Heb je wat kunnen ontspannen met Chris?

Ja, het was zeker een deugddoende vakantie met Chris, aangezien we samen in de club werken en de topdag - en het was een topdag! - tegen Vosselaar nog mee afgewerkt hebben, zijn we met een goed gevoel vertrokken .

Wat is uw mening over de 1ste seizoenshelft van de A Kern?

Deze is buiten verwachting.

Trainer Tom Moons heeft er op korte termijn een goed geheel van gemaakt samen met de andere leden van de technisch staf. Het bestuur heeft Tom de middelen gegeven om in goede omstandigheden het seizoen voor te bereiden, en dat we nu met de winterstop op de eerste plaats staan is prachtig voor KFC Turnhout. Ik hoop wel dat de supporters de weg naar het stadspark terugvinden en zo onze spelers kunnen aanmoedigen voor het 2de gedeelte van de competitie, met hopelijk een happy-end.

Kan deze groep tot de laatste speeldag meespelen voor de titel/promotie?

Zeer zeker. Het is mooi om te zien hoe deze spelersgroep met elkaar overweg komt. De sfeer is dit jaar zeer goed en dat komt natuurlijk ook door de goede prestaties  van de groep. Wat bij mij wel opvalt in de groep, is dat de oudere spelers de jongere goed mee opvangen. Dit is ooit anders geweest.

Je volgt ook regelmatig de wedstrijden van de beloften/postformatie, zijn deze jongens op goede weg?

Ja, ik heb al heel wat wedstrijden gezien van de beloften en de postformatie. Ik moet  vaststellen dat het jeugdbestuur daar zeer sterk en goed aan het werken zijn. Dat is de grote verandering tegenover vroeger. Het nieuwe KFCT wilt en probeert  al dat jong geweld de kans te geven om door te stoten naar ons eerste elftal en er zit talent bij deze jongens. Met wat geduld zullen er op langere termijn spelers doorstromen. De speler moet natuurlijk wel hard blijven werken en het kopje niet laten hangen als het eens wat minder gaat.

Tenslotte hoe heb jij de fusie beleeft? Oogst de toekomst van KFC Turnhout rooskleurig?

De fusie is voor mijn het hoogtepunt geweest, als je ziet wat er op korte termijn al gerealiseerd is geweest door het bestuur.  Het bestuur is dag en nacht bezig geweest om alles rond te krijgen en ‘de KV’ en ‘den FC’ op een lijn te brengen en zo het voetbal in Turnhout terug met de wind in de zeilen de laten varen. Ik zou dan ook graag langs deze weg alle mensen bedankten die hebben meegewerkt aan dit verhaal. Voetbal heeft weer toekomst in Turnhout.

 

 

We willen Rikske bedanken voor zijn medewerking en hopen dat hij, samen met Chris, nog lang bij de club blijven!

 

Vanwege de sportieve cel

KFC Turnhout