KFC Turnhout neemt de 3 punten mee uit Mechelen en komt aan de leiding in de 3de Amateur liga - reeks.

Rcm

Onderstaand verslag komt van de website van RC Mechelen:

Na de ontgoocheling van vorige week diende Racing zaterdagavond het vlot scorende FC Turnhout partij te geven in het Oscar Vankesbeeckstadion.

Racing vatte de wedstrijd aan zonder De Ruysscher, Del Molino en Ahriga die allen met blessures vanaf de zijlijn moesten toekijken.

Na amper 10' diende Telen noodgedwongen gekwetst het veld te verlaten, Fontaine kwam in zijn plaats. Buiten een kans in de 15' voor Van De Vel, die maar nipt over doel gaat, gele kaarten voor Dahman en Gassama en een resem van overtredingen valt er in de eerste wedstrijdhelft niet veel te beleven. In de 23' komt de thuisploeg goed weg bij een vrije trap van Dillien, zijn poging strandde op de doelpaal. Nog geen minuut later is het dan toch raak voor de bezoekers, via Schijvenaars belandde de bal in doel. Net voor rusten mistte de Turnhout ei zo na de kans op de 0-2, gelukkig voor Racing ging de bal over. Een zwakke eerste helft werd afgesloten met een 0-1 tussenstand.

De tweede helft was 5' ver als Dahman de kans op de gelijkmaker miste, zijn schot ging echter naast het doel paal buiten. Een kleine 10' later was het de beurt aan Teirlinckx om voor doelgevaar te zorgen, hij besloot pal op de bezoekende doelman, Horsten. In de 66' kreeg Racing een opdoffer wanneer Van De Vel de voorsprong voor de bezoekers verder opdreef tot 0-2. Met nog een kwartier te spelen kopte Verschuren, op voorzet van Mertens pardoes op de doelpaal, pech voor een moedig strijdend Racing dat 10' voor het eindsignaal met zijn tienen verder diende te spelen, na een rode kaart voor Gassama.

Door de winst van concurrent KAC Betekom op het veld van FC Diest wordt de kloof in het klassement nog wat groter.

Startopstelling KRC Mechelen: Thomas De Vos, Gassama, De Maegd, Van Delm, Telen, Teirlinckx, Mertens, Dahman, Wouter Vos, Verschuren en Peleman.

Wissels: 10' Fontaine ipv Telen en 73' Kaissoumi ipv Wouter Vos.

Gele kaarten: 23' Dahman, 24' Gassama en 85' Van Delm

Rode kaart: 81' Gassama

Met nog één wedstrijd te gaan in 2016 (volgende week zaterdag 17-12-16 om 19:30h op verplaatsing bij ESK Leopoldsburg) prijkt KFC Turnhout aan de leiding .. knap resultaat van KFC Turnhout: