Luc Weygers overleden

In Turnhout overleed op 87-jarige leeftijd ons clubicoon Luc Weygers.

Lw

LUC WEYGERS OVERLEDEN

In Turnhout overleed op 87-jarige leeftijd ons clubicoon Luc Weygers. We blikken terug op zijn carrière.

Luc Weygers was een geboren Bink. Hij vierde zijn debuut bij Blauw-Wit tijdens de jaren vijftig van de vorige eeuw. De club vertoefde toen een beetje troosteloos in de derde klasse. Maar mede dankzij hem begon toen een erg sterke periode uit de clubgeschiedenis.

In 1959 begon immers een opgang die KFCT even deed aansluiten bij de top van het Belgische voetbal. En dit gebeurde met Luc Weygers als aanvoerder. In 1959-1960 speelde KFCT met groot overwicht kampioen en promoveerde het naar de tweede klasse. Het won dat jaar zelfs de trofee Jules Pappaert na 19 opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag.

Bij de start van de eerste thuiswedstrijd van 1961 mocht aanvoerder Luc Weygers de beker, een mooie kristallen schaal, in ontvangst nemen. Het is te zien op de foto hierbij. De club heeft hem een jaar mogen houden.

Na de promotie naar tweede klasse deed de ploeg het uitstekend. In 1961-1962 eindigde ze zelfs derde. Toen het tweede geëindigde Waterschei werd veroordeeld wegens omkoperij, promoveerde Turnhout in plaats van de Limburgers naar de hoogste afdeling.

1963-1964 werd een ware mijlpaal voor de club en dit om meerdere redenen. KFCT wist in de eerste klasse het behoud te verzekeren. Maar al snel bleek de thuiswedstrijd tegen Beringen te zijn verkocht. Gevolg was dat de club werd veroordeeld tot degradatie. Daarmee waren ook voor Luc Weygers de gloriedagen voorbij.

Na zijn carrière als speler werd Luc Weygers een fel gewaardeerde sportverslaggever. Hij bleef zijn club op de voet volgen. Vaak heeft hij er nog over geschreven in de plaatselijke pers.

Enkele jaren geleden haalde ploegmaat Bert Boogers herinneringen op. “Luc was een begenadigde voetballer, die in de periode dat we samen in de eerste ploeg speelden zeker een van de beste centrale verdedigers van België was. Hij kon alles: hij was krachtig, had een uitstekend kopspel, een goede techniek, een uitstekende traptechniek met beide voeten, een prima doorzicht en, last but not least, Luc was een echte kapitein op en naast het veld.

Soms als ik Vincent Kompany op de televisie bezig zie denk ik (inderdaad met enige zin voor overdrijving!) aan Luc. Hij speelde met dezelfde stijl en straalde dezelfde autoriteit uit op het veld. Er is een groot verschil: Luc is met het voetballen zeker niet rijk geworden. Spijtig Luc, 50 jaar te vroeg geboren.”

De hele KFCT-familie biedt de familie en vrienden van Luc Weygers haar innige deelneming aan en wenst hen veel sterkte toe in deze moeilijke dagen.

Luc Weygers