KFCT wint met het kleinste verschil van KVK Tienen

KFC Turnhout  - KVK Tienen: 1-0

De bezoekers uit Tienen eiste meteen het meest balbezit op en zette druk naar voren. Ze creëerden echter niet echt kansen. De eerste echte kans was voor de thuisploeg toen Dillien zich kon doorzetten. Zijn schot ging echter voorlangs.

Halfweg de eerste helft probeerde ook Jacobs met een knal maar zijn bal ging naast. Een paar minuten later knalde Jacobs op aangeven van Van Parys voorlangs. Turnhout had ondertussen het evenwicht hersteld. De betere kansen waren voor de thuisploeg. De bedrijvige Jacobs zorgde voor de assist en Dillien knalde op de doelman. Tienen kreeg voor de rust één grote kans na wat geharrewar. Hoebregts besloot uiteindelijk op de paal.

De eerste mogelijkheid na de rust was voor de bezoekers via Diouck. Horsten stond echter pal. Iets voorbij het uur was daar opnieuw Jacobs die net naast besloot. Ook Tienen probeerde nog eens maar de poging van Diouck werd door Horsten gered. Twintig minuten voor tijd gebruikte Jacobs goed zijn lichaam en kon de score openen. Meteen ook zijn eerste doelpunt na een zeer verdienstelijke wedstrijd. Tienen ging op zoek naar de gelijkmaker en kwam er via Cabumi heel dichtbij maar hij knalde op de paal. Dillien kon op het einde van de wedstrijd nog eens doorgaan maar kon de score niet meer verdubbelen.

Het bleef zo 1-0 en KFCT zit nu aan 33 punten en wipt over Hasselt in het klassement. Het heeft er zo acht meer dan Tienen dat voorlaatste staat en zeven meer dan Zwarte Leeuw dat morgen nog naar Bocholt moet.

KFC Turnhout: Horsten, Eyeson, Geenen, Mafete, Van Parys, Dillien, Schijvenaars (72’ Versmissen), Van De Walle (84’ Van De Walle), Van De Vel (89’ Michiels), Proost, Jacobs
KVK Tienen: Hannes, A. Vos, J. Vos, Diouck (72’ Marchoul), Haroun (80’ Keita), Grancea, Swerten, Carton, Hoebregs, Joosten (77’ Pajaziti), Cabumi
Doelpunt: 70’ Jacobs (1-0)
Gele kaarten: 25’ Carton, 38’ Swerten, 68’ Geenen, 85’ Van De Vel, 89’ Keita, 90’ Grancea, 90’ Van Doorn