KFCT - Wellen  4-1

De match begon in dezelfde opstelling als de afgelopen weken en met de 9 op 9 was er ook geen reden om te wisselen. Bij tegenstander Wellen ontbrak spits Yildiz. Hij heeft tot nu toe 13 van de 18 Wellense doelpunten gemaakt en menig supporter was daardoor toch wel opgelucht en ook verbaasd dat hij er vandaag niet bij was.

KFCT probeerde in het begin van de match het spel te maken tegen een opportunistisch spelend Wellen, vooral veel lange ballen over de flank en de bal voor de goal slingeren. Heel veel gebeurde er in het begin ook niet, KFCT kreeg een kleine kopkans die net over het doel ging en Wellen slingerde veel ballen voor het doel van Horsten, maar ook daar kwam weinig tot geen gevaar uit. Er was in de 18de minuut dan ook een corner voor nodig om de ban te breken. Van Parys gaf een perfecte voorzet af en stelde zo Eyeson in staat om de bal in de verre hoek te koppen, een mooie goal van Kevin en ook niet zijn eerste (kop)doelpunt van dit seizoen. Hierna kabbelde de wedstrijd weer voort en leken beide ploegen het wel best te vinden. Het duurde dan ook weer 10 minuten voor er gevaar gesticht werd voor een van beide doelen. Dillien kreeg de bal op de rechterflank en pakte uit met een actie en doelpunt om u tegen te zeggen, eerst een verdediger het bos in gestuurd en vervolgens met links een pegel in de verste winkelhaak. Niet de eerste keer dat we hem dit hebben zien doen, hij lijkt een patent te hebben op mooie dribbels en vooral veel mooie doelpunten.

Na deze goal leek KFCT vooral deze voorsprong vast te willen houden tot de rust en was Wellen niet in staat om het ons lastig te maken, de enige mogelijkheid die ze hadden was een voorzet van de zijkant die door Godard in de handen van Horsten werd gekopt, dit was meteen ook de enige manier waarop ze in de buurt van het doel kwamen. KFCT voetbalde het rustig uit en kreeg 8 minuten voor rust nog een vrije trap aan de zijlijn. Deze werd door wederom Van Parys, onze assistenkoning de laatste weken, voor het doel gegeven en Schijvenaars kopte via en tussen een paar spelers van Wellen door de bal achter Rausin. Het enige moment van opwinding wat hierna nog volgde was het fluitsignaal van arbiter Schoenmakers, waardoor we met een 3-0 stand de rust in gingen, misschien enigszins geflatteerd, maar een zéér efficiënt KFCT deze eerste helft.

Nadat iedereen zich in de rust had opgewarmd aan een kopje koffie of een lekker pintje begon de tweede helft zoals de eerste eindigde, heel vlak en een KFCT dat met deze 3-0 voorsprong rustig door kon voetballen. Wellen kwam echter iets beter uit de kleedkamer en kreeg ook de eerste (goede) kans, Heeren controleerde de bal op 16 meter van het doel en had ruimte voor een schot, maar Horsten voorkwam met een mooie save een vroege comeback voor Wellen. Het eerstvolgende moment was voor KFCT toen Van De Vel vanaf de middellijn op kon komen en ook op 16 meter van het doel een vrije schotkans had, zijn inzet kwam echter vrij gemakkelijk in de handen van Rausin terecht. Het was Wellen dat het initiatief had en zich terug in de match probeerde te spelen, dat resulteerde in twee redelijk grote kansen achtereen. Eerst werd een vrije trap moeizaam gered door Horsten en in de nasleep hiervan mist Lowet een enorme kopkans en eindigde de bal naast het doel. Aydemir probeerde het nog van heel ver, maar dit was eigenlijk een kansloze inzet en Horsten kon de bal simpel pakken. Het volgende moment was wederom voor Wellen en werd nu wél verzilverd, Godard kreeg in de 67ste minuut de bal vlak voor het doel aangespeeld en schoot hem voorbij Horsten. Zo kwam Wellen toch een beetje terug in de match, maar het is wel zo dat KFCT deze voorsprong nooit meer weg mag geven. Dat gebeurde ook niet, want bij het volgende kansrijke moment brengt Versmissen de bal bij Schijvenaars, hij trapt simpel binnen voor de 4-1 en zijn 7de doelpunt van dit seizoen. De match was beslist en dat werd door beide ploegen eigenlijk wel geaccepteerd. Wellen probeerde het nog via een vrije trap van de ingevallen Buvens, maar hij schoot de bal naast het doel. KFCT voetbalde het rustig uit en had zelfs nog de 5-1 kunnen maken toen Goossens diep werd gestuurd, maar hij kon de bal niet voorbij de uit zijn doel komende Rausin werken. Arbiter Schoenmakers vond het kort hierna wel genoeg geweest en floot, zonder extra tijd erbij te tellen, voor het einde van de match.

KFCT wint met 4-1 van Wellen en doet door de 12 op 12 de laatste weken, de nederlagen van zowel Diegem als Nijlen en het gelijke spel van Sint Lenaarts hele goede zaken met een mooie en vooral verdiende 2de plaats op de ranglijst. Volgende week wacht ons de altijd lastige uitmatch bij Houtvenne, die we zonder de geelgeschorste Van De Vel moeten aanvangen. De match zal gespeeld worden op zaterdagavond 19 november om 19.30.