KFCT statistieken

De heenronde is voorbij, 15 wedstrijden werden gespeeld en KFC Turnhout kan prima statistieken voorleggen.

Statistics2

Tijd voor een kleine balans op te maken.

De trainingen werden opgestart op maandag 20 juni 2016. Een jeugdige groep van spelers dienden zich aan en seizoen 2016-2017 werd op gang gefloten door onze trainersstaf. Na enkele weken van “op-gang” komen, trokken we met de volledige A+B kern op trainingskamp naar Mierlo (NL).

De bekercampagne was een eerste positief signaal vanuit de spelersgroep. Tegenstanders Lyra, Grimbergen, KSK Heist, Dender werden geklopt en Sprimont leek net iets te sterk .. conclusie KFCT was klaar om de competitie te starten.

Na een mooie bekercampagne kende onze ploeg en lichte terugval en we hadden het de eerste wedstrijden vaak moeilijk tegen verdedigend ingestelde tegenstanders.

Gevolg hiervan was dat er na 4 speeldagen nog steeds niet verloren werd maar ook maar 1x gewonnen.

De 5e wedstrijd van het seizoen was een eerste test tegen Diegem , op dat moment 1e in het klassement met 12 op 12.  KFC Turnhout liet geen spaander heel van Diegem en het stadspark vierde feest met een 6-0 overwinning.

Wie dacht dat de trein definitief vertrokken was, kwam bedrogen uit want op verplaatsing in Helson en thuis tegen Sterrebeek werd verloren, weliswaar onverdiend als je keek naar het geleverde spel.

Na deze 2 verloren wedstrijden gingen we op bezoek bij Sint Lenaerts dat op dat moment ook nog geen wedstrijd had verloren.  KFC Turnhout had het betere van het spel maar kwam in de 80e minuut toch op achterstand.  Wedstrijd gespeeld zou je dan denken maar in het slot van de wedstrijd konden we nog tweemaal scoren en we wonnen verdiend met 1-2.

Dit was misschien wel het kantelmoment want KFC Turnhout begon aan een nog lopende reeks van 8 wedstrijden zonder verlies, 7 gewonnen wedstrijden en 1 gelijkspel.

De thuiswedstrijden stonden garant voor mooie en ruime overwinningen : City Pirates en Wellen werden huiswaarts gestuurd met 4-1 en tegen Vosselaar werd het 5-2.  Onze laatste wedstrijd van de heenronde in Racing Mechelen werd met 0-2 gewonnen.

Het rapport ziet er goed uit met een 31 op 45, een mooie eerste plaats en de "symbolische" titel van Herfstkampioen. Het doet ons heel veel deugd dat deze resultaten er zijn gekomen met positief en aanvallend voetbal.

Elke week kunnen we zien dat er een hecht team op het veld staat waarin onze ervaren spelers achteraan er voor zorgen dat onze aanvallers elke week het verschil kunnen maken. Verschillende jongeren uit onze eigen opleiding behoren wekelijks tot de wedstrijdkern en proeven zo elke week van het echte werk.

 

Ook meer en meer supporters vinden terug hun weg naar het Stadspark-stadion (waarvoor onze dank).

 

We blijven echter met de voetjes op de grond en blijven keihard werken om nog progressie te maken.

 

Facts and figures:

  • Gewonnen wedstrijden: 9
  • Gelijke spelen: 4
  • Verloren wedstrijden: 2

 

  • KFCT is de productiefste ploeg van de reeks met 41 doelpunten en is de enige ploeg in de reeks die alle wedstrijden tot scoren kwam.
  • Langs de andere kant konden we maar 2x de nul houden.
  • KFCT kon in 11 van de 15 wedstrijden scoren binnen de eerste 25 minuten.

 

  • 3 spelers misten nog geen minuut: Horsten, Paridaans, Versmissen.
  • Meeste gele kaarten : Kevin Eyeson (5)
  • Rode kaarten: 0
  • Topschutters: Steven Dillien (16) - Jelle Schijvenaars (10) - Niels Van De Vel (6)
  • Meeste assists: Yannis Van Parijs (11)

 

Opmerkelijk: de gemiddelde leeftijd van onze ploeg is wekelijks 23 jaar en elke week heeft KFCT 6 spelers in de wedstrijdkern van 15 spelers die jonger zijn dan 19 jaar.

 

Detail-informatie:

001 4
002 4
003 2
004a
004b

Vanwege de sportieve cel

KFC Turnhout