KFCT - Sporting Hasselt: Voorbeschouwing en selectie

Vanavond komt met Sporting Hasselt de leider in tweede amateurklasse B op bezoek. Eind september speelde KFCT een goede heenwedstrijd maar verloor het onverdiend met 2-1. Doelpunt voor KFCT was van Djeson Olongo en voor Hasselt scoorden toen Verbeeck en Boiten.

Het vroegere Hasselt speelde zelfs ooit in eerste klasse maar in 2001 fusioneerde het met KSK Kermt en werd KSK Hasselt geboren. Aanvankelijke ging het niet zo goed met de nieuwe fusieclub maar uiteindelijk ging het terug naar derde klasse waar het enkele seizoenen speelde om in 2007 terug te degraderen. Zo ging het nog even op en neer voor Hasselt tot eind 2011 het helemaal misliep en de vereffening aangevraagd werd.

Toen kwam ex-club Brugge Doelman Stijn Stijnen op de proppen en mede dankzij hem werd de club gered. De club herleefde en sportief werd alsnog de eindronde afgedwongen. In de finale van die eindronde stuwden 1000 Hasselt-supporters hun club vooruit en werd er gewonnen met 0-5. Hasselt zou een mooie periode meemaken en zelfs in eerste amateurklasse terecht komen. Ondertussen werd er afscheid genomen van Stijn Stijnen en degradeerde de club uit eerste amateurklasse en speelt het sinds vorig seizoen in tweede amateurklasse.

Voor Timothy Durwael is het een weerzien met zijn ex-club wat vandaag ook uitgebreid toegelicht werd in de kranten.

Hasselt begon met een eenentwintig op eenentwintig en verloor de eerste punten in de vorm van een gelijkspel op Temse midden oktober. Daarna volgde er een twaalf op twaalf om dan eind november thuis tegen SKN Sint-Niklaas gelijk te spelen. Daarna volgden er gelijke spelen tegen Hades, Patro Eisden en Spouwen. Het nieuwe jaar begon met de eerste nederlaag van het seizoen (4-3) op Duffel. Vorige week konden ze in eigen huis wel winnen (2-0) tegen City Pirates waardoor ze met één puntje voorsprong leider blijven. Hun naaste achtervolgers Patro Eisden en Bocholt spelen vanavond tegen elkaar.

Topschutters bij Sporting Hasselt zijn: Baysal (6), Boiten (5), Bracke (5), Odutayo (3), Van Rijswijk (3), Carvalho (2), Verbeeck (2), Bahtiri (1), Proesmans (1), Efekia (1)

Selecties
KFC Turnhout:
 Proost pakte vorig weekend zijn derde geel. Voor de kern wordt gekozen uit: Horsten, De Reys, Geenen, Vos, Mafete, Lambrechts, Touré, Durwael, Oppong, Tourki, Versmissen, Coeckelbergs, Jacobs, D. Olongo, Bostanci Johnson en  Hermans.

Sporting Hasselt: Proesmans en Wijnen zijn geschorst. Joosten (knie) en Vrijsen (buikspieren). Kern: Haspelagh, Lekens, Janssen, Verbeeck, Ofori, Jaspers, Aerts, Carvalho, Bahtiri, Bracké, Baysal, Boiten, Efekia, Reuten en Odutayo.

KFC Turnhout – Sporting Hasselt: zaterdag 26 januari 2019 om 19h30

Lees ook zeker dit bericht van het departement veiligheid: http://www.kfct.be/nieuws/departement-veiligheid-kfct-belangrijk-bericht-ivm-wedstrijd-kfct-sp-hasselt