KFCT en Sporting Hasselt houden elkaar in evenwicht

Sporting Hasselt – KFC Turnhout: 0-0

De eerste kans van de wedstrijd was er eentje voor de thuisploeg via Verbeeck. Zijn poging werd door doelman Horsten in hoekschop getikt. Aan de overkant probeerde Van De Vel vanop afstand maar zijn poging ging naast.

In een wedstrijd met veel sfeer van onze supporters bleef het op het veld in de eerste helft relatief kalm. Iets over halfweg pakte Vanderputte uit met een schot maar dit ging over. Bij Turnhout ging een vrije trap van Dillien maar net naast. Ook Sporting Hasselt kon dreigen na een vrije trap maar Verbeeck kopte over. De 0-0 ruststand was dan ook logisch.

De tweede helft begon beter. Eerst kwam Laguireh allen voor Horsten maar de Hasselt-speler kon zijn schot niet kadreren. Ook KFCT kreeg twee kansen via Dillien en Van De Vel. Die laatste kon vanop rechts doorgaan maar geraakte niet voorbij doelman Vits. Iets voor het uur kreeg Hasselt een heel grote kans. Invaller Duwael zag zijn poging mooi gered door Horsten en de rebound werd op de lat getrapt door Laguirah. De wedstrijd moest halfweg de tweede helft stilgelegd worden omdat er teveel op het veld werd gegooid vanuit het bezoekende vak. Na de hervatting kreeg KFCT een kans via een bal in de kluts maar uiteindelijk schoot Van De Vel naast. Ook Hasselt nog een goede kans maar Emanet trapte toch nog naast.

Zwarte Leeuw en Sint-Lenaarts verloren. Morgen spelen Tienen en Hoogstraten nog tegen elkaar. De volgende wedstrijd voor KFCT is thuis tegen Tienen.

Sporting Hasselt: Vits, Janssen, Carvalho, Lagouireh, Vanderputte, Swers, Vrijsen (41’ Durwael), Verbeeck, Bracké, Lacroix (67’ Ouedrago), Emanet
KFC Turnhout: Horsten, Eyeson, Van Parys, Mafete, Dillien, Versmissen, Schijvenaars(73’ Jacobs), Van De Vel (73’ Van De Walle), Coeckelbergs, Proost, Geenen
Gele kaarten: 29’ Van Parys, 59’ Vanderputte, 89’ N. Lagouireh, 90’ Proost