KFCT en RSC Anderlecht

KFC Turnhout gaat een samenwerkingsverband aan met RSC Anderlecht

Kfctenanderlecht

U weet dat KFCT enorm hard inzet op haar jeugdopleiding. De jeugd is de toekomst.

Onze club is continu op zoek hoe zij haar jeugdacademie verder kan professionaliseren en haar jeugdspelers nog beter kan omringen en dus vormen. Alles begint bij de basis.

Royal Sporting Club Anderlecht contacteerde KFCT eind vorig jaar met de vraag om een strategische en duurzame relatie op te bouwen waarbij de uitwisseling van knowhow en expertise centraal staat. RSCA hanteert recent een vernieuwde politiek waarbij haar jeugdopleiding een topprioriteit is voor de club. Net zoals voor KFCT.

De bekendste en meest succesvolle club van België koos KFCT op basis van een grondige screening van haar jeugdwerking en een omgevingsanalyse. Na een uiteenzetting en besprekingen op het jeugdcomplex van RSCA te Neerpede, nam KFCT de tijd om alle voor- en nadelen van een exclusieve samenwerking met een nationale partner te analyseren.

Het is na rijp beraad en intern én extern overleg dat KFCT vol overtuiging besliste om mee in dit uitzonderlijke partnership project te stappen.

 

Wat betekent dit nu concreet?

RSCA zal KFCT actief ondersteunen in onder meer de opleiding van haar jeugdstaff d.m.v. clinics, workshops, presentaties en stages. Zo stijgt de kwaliteit van ons opleidingsaanbod. Ook zal RSCA haar netwerk voor KFCT ploegen openstellen om deel te nemen aan de organisatie van jeugdwedstrijden en – tornooien. RSCA zal in overleg met KFCT een coördinator “DNA RSCA Youth” aanstellen om de samenwerking op te starten, uit te bouwen, te onderbouwen, te onderhouden, te faciliteren en evalueren.

Op haar beurt doet KFCT met RSCA aan talentdetectie met de bedoeling dat jonge talenten na opvallende sportieve prestaties zich mogelijk op talent- of testdagen van RSCA kunnen laten zien.

Kernwoord is uitwisseling.

U begrijpt dat het een eer is om als club te worden uitverkoren om regionaal een exclusieve partner van een club zoals RSCA te zijn. KFCT zal haar eigenheid te alle tijde behouden. De intentie van beide clubs ligt finaal in samen delen, groeien en ontwikkelen. We werken dus gewoon verder, op onze eigen manier, maar gesterkt door en met de professionele inbreng van een nationale partnerclub die dezelfde doelstelling als ons heeft: geloof in de jeugd.

Downloads