KFCT - Betekom 2-1

Na een toch wat teleurstellend gelijkspel tegen Houtvenne, een enorm goede match van KFCT waar ze het helaas vergaten af te maken, maakten we ons op voor een mooie zaterdagavond. Eerst was er de jeugdvoorstelling. waar alle ploegen van U6 tot de U17 en de G ploeg, begeleid door de spelers van onze eerste ploeg, werden voorgesteld aan zowel ouders en familieleden als aan de supporters die de moeite hadden genomen om eerder te komen zien.

Deze verliep zeer goed en ik kan u al verklappen dat we gaan proberen dit volgend jaar te overtreffen!

Dan gaan we nu over tot ‘de orde van de dag’ zoals ze dit zo mooi noemen. Onze eerste ploeg speelde een thuismatch tegen het laaggeklasseerde Betekom. Vooraf zou dit geen probleem moeten zijn voor KFCT, maar gezien de vorm waarin Betekom de laatste weken verkeert en de moeite die KFCT met de staartploegen heeft, was het nog geen uitgemaakte zaak dat het ook daadwerkelijk zo makkelijk zou verlopen. Nog voor de match slecht nieuws vanuit KFCT kant, Eyeson heeft de opwarming meegedaan maar bleek toch niet in staat om te kunnen spelen. Zijn plek werd ingenomen door Eelen, hij werd dan weer vervangen op de bank door de belofte speler Michels.

De match begon heel rommelig, het enige gevaar het eerste kwartier kwam van de voet van Schijvenaars. Hij kreeg de bal aangespeeld in de grote rechthoek en schoot ook heel netjes in het doel, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Het spel lag hierna, zoals we dus stiekem verwacht hadden, vooral op de helft van Betekom. Grote kansen kwamen hier echter voorlopig nog niet uit. Het duurde tot de 17de minuut voor er weer een gevaarlijk moment voor een van beide doelen genoteerd kon worden, Goossens controleerde de bal op de rechterflank en leverde een perfecte voorzet af op het hoofd van Dillien. Hij werd ter hoogte van de penalty stip volledig vrij gelaten en met een mooie stoot plaatste hij de bal in de hoek achter de kansloze doelman Du Pont van Betekom. Dit was het signaal voor KFCT om het gaspedaal volledig in te drukken en de tegenstander nog meer terug te dringen, voor zover dit mogelijk was. Betekom stond al met een muur voor het doel opgesteld en mocht van geluk spreken dat er nog een sintelbaan achter het doel lag, anders waren ze waarschijnlijk achteruit op de hekken gelopen.

De storm van KFCT leverde enkele levensgrote kansen op. Eerst was het Versmissen die met een prachtige dribbel enkele spelers van Betekom de speeltuin van het stadspark op stuurde, hij kwam oog in oog met Du Pont die met de voet redding kon brengen. Enkele minuten later was het onze assistenkoning Van Parys die met een voorzet Schijvenaars bereikte, hij legde de bal perfect terug op de instormende Versmissen, helaas trapte hij de bal op de lat en vergat zo de voorsprong te vergroten. Nog geen minuut later was het dan toch raak. Wie anders dan topschutter Steven Dillien krijgt de bal in minuut 25 aan de linkerkant aangespeeld, hij speelt zijn verdediger uit en schiet de bal op de voor hem kenmerkende wijze in de verste bovenhoek. Niet het eerste prachtige doelpunt dat hij dit seizoen heeft geproduceerd. Hierna was het de beurt aan Schijvenaars om het doel van Du Pont eens onder vuur te nemen, hij kwam met de bal alleen voor de doelman te staan maar schoof de bal helaas naast het doel. Een korte periode volgde waarin KFCT veruit de betere ploeg blijft, maar de bal vooral rondspeelt en geen kansen creëert.  Kort voor de rust besloot KFCT toch nog eens door te drukken tot aan het doel van Betekom, Dillien schiet op de vuisten van Du Pont en uit de hoekschop die hierop volgt kopt Paridaans in de handen van de doelman. Iedereen ging er al wel vanuit dat met deze score ook de rust bereikt zou worden. Een fout van Machielsen zorgde er echter voor dat Van Aerschot alleen op Horsten af kon en ook meteen de 2-1 binnen trapte. Dit was het laatste wapenfeit van de eerste helft en helaas helpt KFCT zo Betekom, dat tot dan toe werkelijk waar geen kans bij elkaar gespeeld heeft, terug in de match.

In de tweede helft komt Betekom, gesteund door het gekregen doelpunt vlak voor rust, feller uit de kleedkamer. Tot goed voetbal leidde dit niet, maar ze vochten meer duels uit en maakten het KFCT toch lastiger dan nodig was geweest. De eerste kans was na een kwartier spelen toch weer voor de Binken. Na een chaotisch moment vlak voor het doel van Betekom kan Schijvenaars trappen, maar net als in de eerste helft gaat zijn poging naast. Hierna pakt Versmissen nog uit met een volley in de handen van Du Pont, maar verder dan dit komen beide ploegen niet. Het duurde tot enkele minuten voor tijd dat KFCT weer gevaarlijk voor het doel van Betekom verscheen. Dillien kreeg een vrije trap op 20 meter van het doel, het was echter de paal die de volgende prachtige treffer van onze topschutter voorkwam. Hierna was het vooral Betekom dat nog iets probeerde te forceren met enkele wissels, maar hier behoudens een slechte poging van Van Aerschot niet in slaagde. KFCT vond het wel goed. liet Betekom uitrazen en pakte zo, met een lach op het gezicht, een oververdiende 2-1 overwinning.