KFCT B begint er morgen aan in derde provinciale

KFCT B begint zondag aan de competitie in derde provinciale A. Ze ontvangen dan Mariaburg om 15h00 op de Leemshoeve. Trainer Dirk Paeshuys blikteeerst nog even terug naar vorig seizoen.

“We misten toen onze start een beetje maar zijn in de competitie doorgegroeid en speelden een sterke tweede periode die ons de eindronde opleverde. Met dat in het achterhoofd hebben ons daar in de laatste matchen op toegelegd. In de eindronde zelf was het niet simpel maar uiteindelijk lukte de promotie.” Zo kwam KFCT B in derde provinciale A terecht. “Een reeks met vele Antwerpse ploegen. We hadden liever een andere indeling met meer derby’s gezien maar dat lukte precies niet.” Paeshuys kan ook moeilijk inschatten hoe sterk de ploegen zijn. We hebben als gescout en krijgen er nu wel een zicht op maar dan nog. “Turnhout gaat van zijn kracht uit en hoopt zo op een zorgeloos seizoen. “We hebben geen slechte ploeg maar het toch altijd afwachten.”

Paeshuys is aan zijn laatste seizoen bezig als coach. “Het is te zeggen. Ik neem volgend seizoen een sabbatjaar en als ik het echt niet kan missen zie ik het wel. In de persoon van mijn T2 Jelle Van Litsenborg heb ik een ideale opvolger dus daar ben ik gerust in.”

KFCT B – Mariaburg zondag 2 september om 15h00 op De Leemshoeve.