KFC Turnhout - Tempo Overijse: Voorbeschouwing en selectie

Schoolbord, Tactiek, Voetbal, 2011 15

KFCT ontvangt vanavond in het Stadsparkstadion de nummer negen in de rangschikking. Tempo Overijse pakte de laatste weken een mooie negen op twaalf.

Tempo Overijse is een fusie van de voetbalclubs KFC Overijse en VEM Tombeek. Deze fusie vond plaats in 1998. De fusieclub deed het al snel goed en promoveerde in 2000 naar Eerste provinciale. Daarin pakte men meteen al de titel en ging het in de Nationale reeksen voetballen. Na twee seizoenen lukte het Overijse om de eindronde te halen maar daarin was Witgoor Sport uiteindelijk net sterker. Daarna was het heel wat minder en moesten ze strijden tegen de degradatie. Dat lukte enkele seizoen maar in 2005 was een ticketje richting eerste provinciale onvermijdelijk. Overijse bleef niet bij de pakken zitten en behaalde al direct een eindronde maar de finale werd verloren tegen huidig reeksgenoot Wijgmaal. Het jaar daarop konden ze wel promoveren via de eindronde. In de seizoen 2011/2012 en 2012/2013 werd telkens de eindronde gehaald maar konden ze niet promoveren. Dit zou uiteindelijk in het seizoen 2014/2015 via te titel gebeuren. De voorbije seizoenen kampeerde Overijse in de middenmoot.

Dit seizoen begon Tempo Overijse met een gelijkspel tegen de City Pirates aan de competitie. De eerste overwinning kwam er pas op 1 oktober tegen Sint-Lenaarts. In de eerste periode wonnen ze tweemaal, speelden viermaal gelijk en verloren vier keer. In de tweede periode gaat het voorlopig veel beter met overwinningen tegen Hades, Duffel en Hoogstraten. Topschutter bij Overijse is Maurice Weynants met vier doelpunten. Opvallend is dat er al tien verschillende spelers wisten te scoren. Andere doelpuntenmakers waren Spreutels (3), Dologu(2), Vander Elst (2), Coquelle (2), Delorge (1), Taelemans (1), Benazi (1), Hermans (1), Claes (1).

Selecties

KFC Turnhout
Niels Van De Vel is geschorst. Voor de wedstrijd valt er nog één speler af.
Kern: Horsten, Michiels, Mafete, Paridaans, Van Parys, Eyeson, Versmissen, Dillien, Proost, Schijvenaars, Coeckelbergs, Eelen, Van De Walle, Goossens, Geenen, Turelinckx.

Tempo Overijse
Heyvaert komt terug uit schorsing. Delogue en Benazzi werken hard aan hun terugkeer maar ontbreken dus. Kern: DeBoodt, Belin, Vleminckx, D. Vanderelst, Taelemans, Bergiers, Coquelle, B. Vander Elst, Delorge, Spreutels, Andries, Weynants, Heyvaert en Michiels.

KFC Turnhout – Tempo Overijse vanavond om 19h30 in het Stadsparkstadion