KFC Turnhout bekert verder na thriller

KFC Turnhout – Racing Harelbeke: 2-2

Een thriller in het Stadparkstadion werd uiteindelijk door KFC Turnhout gewonnen. Na de verlengingen stond het 2-2. Ze wonnen met strafschoppen. Man van de match was doelman Horsten. Hij pakte in de hele wedstrijd twee strafschoppen en zette de beslissende om.

De bezoekers begonnen beter aan de wedstrijd dan KFCT. Iets voor het kwartier was er licht contact tussen Eyeson en Vandenbroucke. De scheids besloot om penalty te fluiten. Descheemaecker geraakte niet voorbij Horsten waardoor het 0-0 bleef. Even later kon diezelfde Descheemaecker doorgaan maar besloot hij voorlangs. Aan de overkant dreigde Turnhout via Schijvenaars en Dillien. Die laatste ging nog neer in de die actie maar de scheidsrechter liet verder spelen. Gaandeweg leek Turnhout beter in de match te komen en op een schot van Van De Vel moest Degrendel al zijn kunnen tonen. Even later was het toch raak toen een voorzet van Eyeson met de hand werd beroerd door een bezoeker. Schijvenaars twijfelde niet en knalde de 1-0 op de bordjes. De thuisploeg kwam nu heel goed in de wedstrijd en een voorzet van Van Parys werd bijna gevaarlijk. Een zevental minuten voor de rust was het opnieuw raak. Dillien met de assist en Schijvenaars met zijn tweede van de avond. Het bleef zo 2-0 tot aan de rust.

In het begin van de tweede helft bleef Notebaert bij de bezoekers in de kleedkamer en werd hij vervangen door Cremers. Het spel zelf kabbelde op en neer. Voor Turnhout moest het niet meer en Harelbeke leek niet beter te kunnen. Tot de Descheemaecker de bal op de lat kopte en een alerte Pyck de 2-1 scoorde. Een paar minuten later stond het zelfs 2-2 toen Descheemaecker Horsten kon verschalken. Turnhout reageerde tot tweemaal toe via Dillien. De eerste maal redde Degrendel en de tweede poging ging voornaast. Op het einde kon het alle kanten uit maar het bleef 2-2.

Zo werden het verlengingen. Turnhout was er direct dichtbij maar een poging van Schijvenaars werd onschadelijk gemaakt door Degrendel. Aan de overkant moest Horsten met de vuisten Cremers en Noppe van een doelpunt houden. De West-Vlamingen kregen de beste kansen. Een vrijstaande Descheemaecker knalde in twee tijden op Horsten.

In het begin van de tweede verlenging was de eerste kans weer voor Turnhout. Zijn schot ging over. Turnhout had in die tweede verlenging wel het meeste balbezit. Van De Vel had de laatste kans maar kon de bezoekende goalie niet verschalken. Het werden zo strafschoppen waarin Horsten zicht ontpopte met en redding en hij zette de beslissende strafschop zelf om.

KFC Turnhout: Horsten, Eyeson, Michiels, Paridaans, Van Parys, Dillien, Versmissen, Schijvenaars, Van De Vel, Van De Walle (80' Vermeulen), Proost
Racing Harelbeke: Degrendel, Vlieghe, Noppe, Vercouter (65’ Ketels), Selmani, Descheemaecker, Doornaert, Notebaert (46’ Cremers), Vanneste, Vandenbroucke (75’ Noppe), Puyck

Doelpunten: 28’ Schijvenaars (1-0,pen) , 38’ Schijvenaars (2-0), 77’ Pyck (2-1), 81’ Descheemaecker (2-2)

Gele kaarten:13’ Eyeson, 27’ Vandenbroucke, 39’ Pyck, 61’ Van De Vel, 65’ Noppe, 113’ Vermeulen