KFC Lentezon Beerse - Dames A KFCT 1-5

De tweede wedstrijd van onze dames was zo goed als een thuiswedstrijd. We moesten tien minuten rijden om onze verplaatsing naar Lentezon te maken. Lentezon Beerse is een damesploeg die al jaren meedraait op het nationale niveau. In een ver verleden speelde deze ploeg zelfs nog in 1e nationale. De ploeg waar we vandaag tegen speelde had dan ook nog een paar ex eerste klassers in hun rangen.

Turnhout kon vorige week een goed resultaat neerzetten tegen KV Mechelen en ging vol vertrouwen naar Beerse.

Voor Turnhout speelde Jana Rameysen – Ine Aerts, Emma Truyens, Greet Hermans, Silke Grielen – Jasmien Schoofs, Anne-Sophie Caers, Stephanie Van Gils – Julie Adriaensen, Larissa Van Gils, Sara Blondeel. Op de bank zaten Laura Van Oers, Tinne Cremers en Lara Lenaerts

Turnhout begon furieus aan de partij en drukte Lentezon dadelijk achteruit. Het duurde dan ook niet lang vooraleer we de eerste kans konden noteren. Het schot van Larissa en Stephanie belandde echter naast het doel. In minuut 5 stuurde Stephanie, Larissa diep in het straatje. Larissa zette de bal voor doel en aan de 2e paal kon Julie de bal onderscheppen. Ze keek goed rond en legde de bal mooi achteruit naar Stephanie. Zij kon de bal controleren en in doel trappen. 0-1 al vroeg in de wedstrijd. Lentezon was een beetje aangedaan en kon de bal niet in de rangen houden tegen het geweld van Turnhout. In minuut 7 kon Stephanie doorgaan en de keeper uitschakelen, haar schot belandde echter op de paal. Turnhout bleef hoog spelen en in minuut 12 werd Julie aangespeeld op de flank. Julie wilde het leer voor doel gooien, maar haar voorzet werd door een oranje verdedigster doorgekopt en iedereen zal de bal naast een verbouwereerde doelvrouw de bal aan de tweede paal binnengaan. 0-2. Lentezon dat alleen maar kon dreigen met afstandsschoten die zelden gevaarlijk waren kon op het kwartier toch de aansluitingstreffer scoren. Verlooy kon (al dan niet vanuit buitenspel) alleen op doel afgaan en de bal over Jana stiften. 1-2 en we hadden terug een wedstrijd. Turnhout was aangedaan door dit tegendoelpunt en het harde spel van Lentezon. Lentezon werd de betere ploeg en Turnhout begon eenzelfde spel te spelen. De ballen werden vooruit getrapt en kwamen even snel terug. Lentezon liep echter tegen een goede organisatie en de enige gevaarlijke speelster van de thuisploeg werd door onze verdediging goed in de tang gehouden. Gevaar kwam er dan ook alleen door afstandsschoten die te optimistisch en van te ver werden getrapt. Turnhout kwam er af en toe uit, maar gescoord werd er niet meer de eerste helft. 1-2 was dan ook de ruststand.

Turnhout kreeg onder de rust te horen dat ze hun eigen spel terug moesten gaan spelen. Onze dames luisterde goed en de tweede helft werd een betere dan de eerste. Turnhout was heer en meester en de thuisploeg kwam er niet meer uit. Onze verdediging onder leiding van Emma maakte elke aanval onschadelijk en als ze er toch eens doorkwamen was er ons sluitstuk Jana die elke bal pakte. In minuut 60 kopte Larissa de bal mooi door in de loop van Stephanie die alleen op doel mocht afgaan. Ze werkte het leer beheerst af en zo stond het 1-3. Turnhout op rozen. De Blauw-Witten speelde nu de bal goed rond en Lentezon moest de wet van de sterkste ondergaan. Hierdoor werd het spel nog ruwer, op het randje af. De scheids liet echter meerdere keren begaan. In minuut 70 speelde Anne-Sophie de bal centraal in op Stephanie. Stephanie draaide goed weg van haar tegenstander en kon de bal in de loop meegeven met Lara. Lara was sneller dan haar tegenstander en zette het leer voor doel. Stephanie was goed doorgelopen en kwam voor de keeper aan de eerste paal opgedoken. Ze kopte het leer tegen de netten en 1-4. Lentezon was te aangeslagen om nog iets tegen te doen en Turnhout speelde de wedstrijd heel volwassen uit. Vijf minuten voor het einde kon Larissa nog alleen op doel gaan. Ze glipte door de buitenspelval en beheerst werd de keeper uitgeschakeld. Met LINKS trapte ze de bal in een leeg doel en zo stond de 1-5 eindcijfers op het bord.

Turnhout speelde al bij al een goede wedstrijd waarin het amper een kans weg gaf. De verdediging stond in een goede organisatie en ook het middenveld gaf, zeker de tweede helft, geen krimp. Turnhout kan zo met een 4 op 6 richting Knokke. Deze wedstrijd is vooruitgeschoven en wordt op dinsdag 8/9 gespeeld om 20u30.