Keysers verzekeringen: sponsor in de kijker

Keysersverz 2

Keysers Verzekeringen werd in 1934 opgericht door Rene Keysers. Het Turnhouts bedrijf bleef jarenlang een echte familieonderneming, tot Gunter Mertens en Tessa Gorrens het bedrijf vervoegden. Al jaren kunnen bedrijven en particulieren genieten van een persoonlijke en professionele dienstverlening en met de komst van Gunter en Tessa blijft dit zeker gewaarborgd.

1.    Keysers verzekeringen was sinds 1934 een familiebedrijf. Was het moeilijk hierin je plaats te vinden? 

Tessa komt uit de verzekeringssector, zij heeft veel ervaring opgedaan bij een verzekeringskantoor en -maatschappij, vertelt Gunter. Ikzelf heb als bankier gewerkt. Allebei kregen we kriebels om iets anders te gaan doen. Maar wat? Onze gedachten gingen van ‘terug een opleiding volgen’ tot het opstarten van een Bed&Breakfast. Om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat het opzetten van een combinatie tussen verzekering- en bankmakelaardij ons het meest aansprak. In 2010 hebben we onze stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt met Rudy Keysers, die toen de zaak runde samen met zijn vader. Na vele intensieve gesprekken zijn we uiteindelijk in september 2011 een mooie samenwerking aangegaan. Roger, ondertussen 74 jaar oud en zijn rust meer dan verdiend, heeft ons nog een maandje geholpen en is toen met pensioen gegaan. Met Rudy werken we nog steeds samen. Hij is verantwoordelijk voor onze buitendienst. Een mooie samenwerking waar we ons helemaal in thuis voelen.

2.    Hoe vonden klanten het om ineens geholpen te worden door een ‘vreemde’?

Rudy is nog steeds de linking pin naar ‘oude’ klanten. Maar ook wij proberen zoveel mogelijk contact te hebben met onze klanten. Onze voordeur staat zo ver mogelijk open. We steken veel tijd in het opbouwen van dossiers, prijzen opvragen,... om zo een juiste offerte en polis af te kunnen geven. De achterdeur proberen we daarentegen dicht te houden. Wij willen een jarenlange relatie opbouwen met onze klanten. Een klantrelatie die soms ook meer wordt en uitgroeit tot een vriendenrelatie.

3.    Een eigen zaak runnen; is dat altijd een droom geweest van jullie of kwam deze opportuniteit op jullie pad?

Allebei komen we uit een gezin van zelfstandigen, een mooi voorbeeld voor ons beide. Maar een echte droom was het niet. Dit is meer gegroeid uit de behoefte iets anders te willen doen dan wat we deden. Spijt hebben we nog niet gehad. Het gevoel van verantwoordelijkheid, vrijheid maar ook de voldoening is erg groot. We hebben een mooi traject uitgestippeld en blikken met trots hierop terug.

4.    Je werkt samen met Tessa, je vrouw. Was dit een bijkomende uitdaging?

De samenwerking gaat heel goed. Vanaf dag 1 voelde dit heel natuurlijk, vertelt Tessa. Je hebt elkaar om stress te ventileren of te sparren over bepaalde zaken. Op vrijdagavond wordt de werkweek bij ons afgesloten en proberen we het weekend volledig privé te houden. Het werk wordt wel eens mee ‘naar huis’ genomen. Maar daar zit dan ook maar een deur tussen, grapt Gunter.

5.    Er is wel wat concurrentie in de markt van verzekeringen. Hoe gaan jullie hiermee om?

Onze dienstverlening en kennis zijn onze voornaamste troeven. Wij willen hier echt het verschil maken. Verzekeringen zijn heel complex. Vroeger kreeg iedereen eenzelfde verzekering. Vandaag wordt er gedifferentieerd. Wij luisteren goed naar onze klant en gaan op zoek naar de beste service voor de beste prijs. Wij zijn heel servicegericht waarbij we zeker 90% van onze tijd bezig zijn met het (schade)beheer van onze klanten. Naar de toekomst toe bekijken we hoe we dit naar een nog hoger niveau kunnen tillen. 

6.    Jullie zijn hoofdsponsor van onze jeugdwerking. Ligt de basis hiervoor bij Keysers Verzekeringen?

Nee. Onze zoon Jonas (U8) speelt bij KFCT. Maar het gaat nog veel verder voor mij, vertelt Gunter. Als jonge knaap ging ik in het Villapark vaak naar het voetbal kijken en draag het Turnhouts voetbal dus al van kinds af een warm hart toe.  Daarnaast is KFCT een erg mooi project om bij betrokken te zijn. Geweldig om te zien hoe we bezig zijn met de doorstroom van onze eigen jeugd.
Zakelijk willen we door onze sponsoring meer naamsbekendheid creëren. Keysers Verzekeringen is het oudste kantoor van Turnhout maar potentiële klanten wisten ons moeilijk te vinden. We willen meer top of mind zijn. Branding is dus voor ons heel belangrijk.

7.    Je bent sinds kort ook lid geworden van de Raad van Bestuur van KFCT. Heb je doelen die je graag verwezenlijkt zou willen zien? 

Ik wil graag nadenken over hoe we structureel meer supporters naar het Stadsparkstadion krijgen. Niet alle Turnhoutse supporters zijn even trouw aan hun club en dit moeten we proberen te veranderen. Voetbal moet meer een gezinsbesteding worden. Een leuk uitje met familie en vrienden.

8.    Wat is jullie advies voor andere jonge ondernemers?

Durven springen en risico’s nemen! Als je een duidelijk verhaal in je hoofd hebt, ga hier dan ook voor. En natuurlijk moet je over zaken goed nadenken en is er altijd wel een reden om iets niet te doen. Twijfel niet, vergeet je angst en kom in actie.

9.    Heb je nog een gouden tip voor KFCT?

KFCT is goed bezig en niet alleen op sportief vlak. Het financiële en het sportieve zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden bij een voetbalclub als KFCT en dat heeft ons bestuur goed begrepen. Er worden juiste keuzes gemaakt. Laat supporters mee aan dit mooie verhaal werken, mik op kwaliteit, waar mensen graag voor betalen. Want ook supporters hebben er baat bij dat er voldoende financiële middelen zijn om te kunnen groeien. 

Tessa en Gunter, bedankt voor jullie gastvrijheid en voor dit interview. Wij wensen jullie een mooie toekomst toe en kijken uit naar een verdere samenwerking.


Lieve van Houdt / Eef Aerts