Kennismaking met Ibe Vermeulen

Ibe Vermeulen

Een paar weken geleden tekende Ibe Vermeulen bij KFC Turnhout. Wij voelden hem na één van de trainingen even aan de tand.

“Ik speelde een off-season tornooi en kwam in de halve finale uit tegen een paar spelers van KFC Turnhout. Ik speelde die wedstrijd wel best goed en ze zeiden me dat Turnhout nog een aanvaller voor de rechterflank zocht.” 

Zelf had Vermeulen ook contacten met Dessel Sport dat moment maar uiteindelijk werd het Turnhout. “Ik heb ook met de coach gesproken en het sprak me hier wel aan. Mijn ambitie blijft uiteindelijk profvoetbal maar ik weet dat ik door hier te spelen nog veel kan leren en mezelf kan ontwikkelen.” Vermeulen heeft al op enkele aanvallende posities gespeeld in het verleden. “Ik ben meer de man van de assists geweest maar wil mijn rendement omhoog krijgen , hopelijk lukt dat hier bij Turnhout.” Vermeulen heeft ondanks zijn jonge leeftijd al wel clubs gehad. “Na Antwerp kwam ik bij RBC terecht. Die ging failliet waardoor ik naar Engeland trok en later Cyprus. Voor Turnhout zat ik in Tilburg en nu hoop ik in België potten te kunnen breken. Het is mede dankzij mijn coach Taoufik Ameziane bij Rktvv Tilburg dat ik deze mooie stap heb ik kunnen zetten. ” Vermeulen kijkt uit naar het nieuwe seizoen. “Voorlopig trainen we nog in een grote groep. Daarna gaat de eerste ploeg apart en komen de oefenwedstrijden en dan begint het echt.” De kennismaking met de groep was leuk. “Het is een heel plezante groep en ik ben goed opgenomen in deze kern. Op de stage ging alles heel goed met deze toffe groep. Dat smaakt naar meer.”

KFC Turnhout speelt morgen om 19h30 op De Leemshoeve (Steenweg op Merksplas 80) een oefenwedstrijd tegen White Star uit tweede provinciale.