Een laatste maal op de bank met Tom !

Bart Goris

Onze babbel na KFC Turnhout - Wellen met trainer Tom Moons 

Even diep zuchten na de verloren wedstrijd tegen Wellen, dit komt duidelijk hard aan bij Tom Moons. We schudden hem de hand en steken van wal.  

Wat liep er vanmiddag tegen Wellen mis Tom ? 

Duidelijk onze afwerking, aan de rust had het 3-0 moeten staan. Begin was minder maar na 20 minuten nemen we de wedstrijd in handen en krijgen de kansen om uit te lopen. Maar ook bij de 2 tegendoelpunten gaan we niet vrijuit, spijtig, als we gewonnen hadden gingen we door. En stonden we nu op plaats 5 in de rangschikking, en speelden we de eindronde. En we hadden de ambitie om naar die nacompetitie te gaan, laat daar geen twijfel over bestaan. Iedereen stond scherp na onze laatste training, we gingen het veld op met de overtuiging dat we Wellen gingen pakken. 

Je eerste seizoen als hoofdtrainer, hoe blik je daar op terug ? 

Met gemengde gevoelens, het begin was moeilijk. De fusie, de perikelen daarrond, mijn late aanstelling, onze nieuwe ploeg, onze mindere voorbereiding. Maar stilaan stond er wel een ploeg, met vallen en opstaan. Mijn grootste ontgoocheling was wel de 4-4 op Wijgmaal, 0-4 na een uur spelen en dan zakt de ploeg volledig weg. Missen we dan ook nog een penalty en de kans op 3-5. Als ik nu terugkijk op diezelfde wedstrijd kan ik leven met het gelijkspel, maar toen zat ik erg diep. En cynisch genoeg kosten deze twee punten ons nu wel de eindronde. We speelden ook enkele erg sterke wedstrijden, bv. op Pelt.  Maar kregen niet altijd waar we recht op hadden.  

Ons seizoen zit er nu op, wat brengt de toekomst ? En wat zijn onze ambities naar volgend seizoen ?  

Vooreerst ben ik erg tevreden met onze transfers, ik geloof echt in mijn nieuw team. De sterke centrale as ; Horsten, Michiels, Proost en Pardiaans. Dan was er dit seizoen de doorbraak van Lennert, de bevestiging van Kevin en Niels. En er zijn een vijftal jongeren die klaarstaan voor de eerste ploeg. Mits geluk kunnen we meedoen voor de prijzen, maar persoonlijk denk ik dat we eerder een overgangsjaar krijgen en het seizoen erop erg sterk voor de dag gaan komen. Ook wil ik al mijn spelers proficiat wensen met ons mooie seizoen en de vertrekkende spelers nog veel succes wensen met hun verdere carriére. Ook een bedankje richting alle vrijwillige helpers van KFC Turnhout en ook uiteraard voor onze trouwe supporters een dikke dank U, voor jullie steun zowel thuis als uit ! Net kregen we ook het goede nieuws van onze voorzitter Ignace Kroos dat we volgend seizoen zeker in het Stadsparkstadion kunnen blijven spelen. Dus laat de zomer nu maar komen, we zullen er staan vanaf augustus en hopen op een mooi seizoen 2016-17.   

Bart Goris