Een jaar vol emoties

In augustus schreven we vanuit de omroep reeds een stukje met veel emotie over onze bekercampagne. Ruim 7 maanden later volgt een volgende episode in onze ervaringen als omroep.

We beginnen met de wedstrijd van gisteren. De zenuwen strak gespannen. Niet enkel naast het veld, maar ook op het veld. Je weet dat je kampioen gaat worden. De vraag was enkel nog wanneer? Het geluk hadden we de laatste matchen wat aan onze kant. Bij City Pirates had de uitslag er anders kunnen uitzien ware het niet dat de 10 leeuwen streden voor wat ze waard waren en Wim Octopus Horsten een berematch keepte. De week ervoor trapte Sint-Lenaarts een penalty ver over. Op Wellen krijgen we in minuut 88 nog een penalty tegen. Weer Horsten die pakt en 3 belangrijke punten. Kansen die Jelle de laatste weken niet liet liggen. 

Terug naar gisteren, wat kleine kansen voor beide ploegen en dan de 0-1. Het zal toch niet waar zijn zeker. Maar dan de wekelijkse penalty, dit keer nog eens in ons voordeel. Je voelt de stress tot in de omroepkabine, maar ergens weet je wel dat Jelle deze kansen zelden laat liggen. Daarna gaat het snel via Lansu en Vermissen loopt KFCT uit tot 3-1. Toch voel je dat de zenuwachtigheid bij ons helden nog niet weg is. Houtvenne speelt alles of niets, wisselt verdedigers voor aanvallers. Pompen of verzuipen. Dan na een foutje van de lijnrechter een onterechte inworp waaruit Van Asten de aansluitingstreffer scoort. Plots voel je de stress in de tribunes toenemen en terecht zo blijkt. De jongens zijn zenuwachtig, weinig lukt nog, standhouden! Horsten wordt bijgestaan door zijn defensie die een bal van de lijn werkt. En dan in minuut 93 een fenomenale redding van Horsten op een knal van Ebobo. De supporters stomverbaasd dat deze bal nog gepakt wordt en zo is het weer Horsten die er staat op de beslissende momenten.

Een groep jonge gasten, vanuit verschillende streken, ondersteund en begeleid door een aantal zéér ervaren spelers aangevuld met eigen talent werd een groep vrienden, strijdend met en voor elkaar. Ze worden beloond met een titel en de bijhorende promotie naar 2e amateur. Het was een eer voor jullie muziek te draaien, jullie namen door de micro te laten daveren, jullie te zien scoren, te zien winnen. Wij stonden niet op het veld maar voelden ons dit jaar verbonden met jullie en voelden jullie emoties en vreugde.

Een welgemeende proficiat!!

Omroep KFCT