Doelman Horsten aan het woord

Na 2 weken trainen, een paar oefenmatchen en een stage spraken we met onze doelman, kapitein en clubmonument Wim Horsten. Het werd een uitgebreid gesprek.

“De voorbereiding verloopt tot hiertoe vrij positief. We zijn al heel goed op elkaar ingespeeld dus nu je ook wat andere accenten leggen. Er zijn wel enkele nieuwe jongens en er is al wat geëxperimenteerd. De beker volgende week wordt de eerste echte test. Hoe dan ook treffen we een ploeg uit eerste provinciale. We hebben geen voorkeur tussen Beloeil of Wielsbeke maar willen toch weer wat doen in de beker.” Als Turnhout tot in de vijfde ronde zou geraken wacht OH Leuven. “Dat is de ronde voor de eersteklassers en zou een mooie affiche zijn. Vorig seizoen hebben daar iets in getoond en dat gaan we opnieuw proberen.”


De stage in Mierlo was opnieuw een succes. “Vorig seizoen waren er veel nieuwkomers en hebben we daar een mooie basis gelegd en een ploeg gevormd. Deze keer zijn de banden nog meer aangehaald en hebben we heel hard gewerkt voor het nieuwe seizoen.” Eind augustus begint het dan echt met de verplaatsing naar Cappellen. “ We moeten van onze eigen sterkte uitgaan en wat meer zekerheid inbouwen. Hopelijk kunnen die jonge gasten opnieuw dat hogere niveau oppikken en een mooi seizoen beleven.”

 

Horsten is naar eigen zeggen in topvorm voor het nieuwe seizoen. “Ik ben 35 jaar en hoop nog een twee a drietal seizoenen mee te gaan. Dat zal sowieso bij KFC Turnhout zijn. Ik zit vlak bij mijn deur en heb het hier naar mijn zin.”