Coeckelbergs scoort hattrick tegen Flandria

KFC Turnhout won woensdag de eerste oefenwedstrijd tegen Flandria. Het werd 6-0 op de Leemshoeve. De 17-jarige Jef Coeckelbergs was goed voor drie doelpunten.

“Ik speelde tegen mijn ex-club waar ik wel wat volk kende en dat op zich was heel leuk. In de eerste helft moesten we op een apart terrein nog wat opwarmen dus daar heb ik weinig van gezien. Dat verliep blijkbaar nog niet zo goed. De coach heeft dan bijgesteld en gewisseld en in de tweede helft ging het beter.” Naarmate de match vorderde voelde je dat er doelpunten in de lucht hingen. “Flandria zakte verder en verder in en dat gaf ons mogelijkheden.” Coeckelbergs was heel tevreden met zijn wedstrijd. “Het is de eerste keer dat ik met hen kan meedoen en dan nog driemaal scoren. Dat is heerlijk.”

Al beseft de Youngster dat er nog veel werk aan de winkel is. “Ik zit bij de beloften. Daar zit ook veel talent dus ik zal als aanvallende middenvelder moeten knokken voor mijn plaats.” De jeugd krijgt bij Turnhout veel kansen. “Daarom wil ik het allemaal stap voor stap doen en hoop ik op termijn naar de A-kern te kunnen gaan. Nu wil ik eerst zoveel mogelijk speelminuten bij de beloften en van daaruit zien we wel.” Het is niet toevallig dat hij woensdag driemaal scoorde. “In het verleden ging de ballen er ook vlot in . Hopelijk blijft dat zo verder gaan.”