2 vs 2

ALGEMENE VOETBALVISIE 2 TEGEN 2 VORMEN

Toegepaste (basis)principes binnen 2v2

Reeds bij aanvang van dit nieuwe concept heeft KFC Turnhout mee de kar getrokken voor 2v2 vormen in de kempen. Onze groep van U5/U6 spelers kunnen wekelijks de 2v2 vormen spelen.

Algemeen

Het voetbal 2v2 voor U6 kadert in de algemene competitiehervorming jeugdvoetbal vanaf 2014-2015. De debutantjes van de deelnemende clubs zullen spelen in de geest van en volgens het reglement voorgesteld door de VFV. Hoofddoel is om de spelers plezier te laten hebben in het spel. De score wordt niet bijgehouden, de uitslag is absoluut niet van belang.

Terrein

De afmetingen van het speelveld zijn ongeveer 12m x 18m. zodat er 4 veldjes kunnen worden opgesteld op een kwart van een normaal terrein. Het terrein wordt afgebakend door 8 hoedjes/kegels. Eén op elke hoek en 2 aan beide lange kanten die het terrein verdelen in 3 zones van 6m. Liefst wordt elk veld afgebakend met één bepaalde kleur van hoedjes of kegels zodat het voor de spelers makkelijk herkenbaar is.

Duur van de wedstrijden

De ontmoetingen tussen de spelers van de twee clubs gebeuren in tornooivorm. De matchen worden gezamenlijk door één iemand van de thuisploeg op gang gefloten en afgefloten. Eén wedstrijdje duurt 2 x 3m, daarna wordt er doorgeschoven. Zo gebeurt 6x, halfweg is er een korte drankpauze voorzien. Dus in totaal gaat het gebeuren zo'n 50 à 60 minuten duren. Na de matchen staat het de ploegen vrij om nog een extraatje te doen, bv. trappen van strafschoppen (op klein goal zonder keeper of grotere met), kegels omver trappen, ander leuk spelletje, ... De thuisclub bedenkt iets.

Schematische samenvatting van de KFC Turnhout veldbezetting

2vs2