U9a op het elite tornooi van dender

We schrijven 14 mei 2016. De u9a van KFC Turnhout winnen de finale van het kwalificatietornooi van Dender en mogen naar het prestigieuze hoofdtornooi waar 12 van de 16 elite A ploegen van eerste nationale deelnemen. Wat een vooruitzicht. Ze worden ingedeeld in een reeks met AA Gent en Patro Eisden. 

28 mei 2016, de dag waar de spelertjes zolang naar uitgekeken hebben. De ultieme beloning voor een provinciale ploeg, zich meten met de leeftijdsgenoten van de Belgische topclubs.

De eerste wedstrijd moest meteen raak zijn. Wat zouden ze kunnen presteren tegen de elite ploeg van AA Gent. Na een aangename pot voetbal zetten ze hun voet naast die van Gent. Op 2 minuten van het einde leidde KFCT met 1-3. Jammer genoeg keerde AA Gent nog terug in de wedstrijd en eindigde de wedstrijd op 3-3. Knap resultaat!

De volgende wedstrijd tegen Patro was van een heel ander niveau. KFCT kreeg geen tijd en ruimte om te voetballen. Patro speelde vol in de duels en maakte daarbij heel veel fouten die over de schreef gingen. Toch won KFCT met 6-3 en kwalificeerde het zich voor de beste 16. Doordat Gent met 10-0 won van Patro werden we 2e en kregen we de winnaar van een andere poule tegenover ons.

Sint-Truiden was heel sterk en voetbalde een tempo hoger dan KFCT. Enkele positionele fouten werden genadeloos afgestraft. 6-2 verlies was ons deel.

Het gevolg van deze nederlaag was dat onze jongens onmiddellijk aan de slag moesten tegen Roeselare. Geen rust, geen tijd om de nederlaag te verwerken. Al snel kwamen we 2-0 achter en gingen de kopjes naar beneden. Gaandeweg kwam KFCT beter in de wedstrijd maar het geluk dat je soms nodig hebt was er niet. Elke kans ging naast, week af, werd geblokt. Aan de overkant werd elke fout afgestraft. 8-0 was ons deel.

De laatste wedstrijd speelden we tegen het Nederlandse Wilhelmus. Een leuke wedstrijd tussen twee vermoeide ploegen, werd gewonnen door KFCT.  Een verdiende 13e plaats op 27 topdeelnemers. Als je weet dat u9a al 2e werd van de 60 in het kwalificatie tornooi is dit een heel sterke prestatie!