U10 toernooi te RJ Wavre

U10 meet zich met Europose top-teams

U10 3

Eerder in mei werd er al een buitenlandse trip naar Monchengladbach afgerond waar er een 2 daags tornooi afgewerkt werd tegen o.a. rechtstreekse tegenstanders  Austria Wien (Oostenrijk) , FC Square (Zuid Korea) en tal van andere sterke teams.

Afgelopen weekend stonden de U10 te Waver alweer een nieuwe en grotere uitdaging te wachten. 

In het charmante stadion van RJ Wavre zouden we immers 2 dagen gaan vertoeven tussen de top van Europa: Atletico Madrid , FC Porto , Ajax , Lyon , West Ham , AS Roma ....

Tijdens dag één kwamen de U10 terecht in groep B met onderstaande teams:

  • KFC Turnhout
  • RSC Anderlecht
  • STVV
  • FC Porto
  • Olympic Lyon
  • Seraing
  • Hannut
  • St Mont Guibert

 

Het toernooi begon met een 0-0 tegen RSC Anderlecht.

Onze zinnen stonden vooral op FC Porto en Lyon in bedwang te houden.

FC Porto kwam met afgedwongen geluk op 1-0, iedereen plooide zich dubbel en bijna stond de 1-1 op het bord na een heet standje voor Portugees doel. Maar dat de Portugezen hogere tempraturen gewoon zijn bleek al snel... In een snelle counter kregen we de licht overdreven 2-0 eindstand tegen.

Tegen Lyon waren we aanvankelijk wat onder de indruk van de presence van de Fransen. We speelden als een goedwerkend blok dat in de omschakeling sterk werk liet zien. Dat we 110% geconcentreerd moesten blijven was duidelijk, toen dit even zakte door een misverstand was daar de 1-0 achterstand. Het beste van de match moest nog komen, dit tegendoelpunt werkte eerder bevrijdend voor onze binken die vol overgave en lef zeer aanvallend uit de hoek kwamen. De klasse van Lyon zorgde toch voor een 2-0 winst voor hen.

Al bij al zeer mooie  scores, bij de resterende wedstrijden werden was het verschil maximaal 1 doelpuntje waardoor we uiteindelijk nog dicht bij de Champions League op dag 2 kwamen.

Nu werd het de Europa Leaugue  waarin de u10 nog speelden tegen teams als Tubize,Westerlo...

 

KFCT speelden een goed toernooi  waarin we een sterke organisatie hadden als team en vaak niet onder moesten doen voor de grote teams, enkel het produceren van doelpunten kwam ook tegen deze teams weer naar boven dat dit ons werkpuntje blijft.

 

Winnaar was Atletico Madrid die de finale met 2-0 won tegen het fantastische Ajax.

FC Porto eindigde 3de en had player of the tournament in hun rangen. Speelde de nieuwe Messi nu al tegen KFCT ??

 

Kijk ook eens naar onderstaande filmpje

 

U10 002
U10 003