Terugblik en toekomst KFCT

Hiermee willen we even terugblikken op de eerste ronde van het lopende seizoen.

Terugblik En Vooruitblik

We mogen stellen dat KFC Turnhout het meer dan behoorlijk heeft gedaan de voorbije maanden.

De jeugdspelers maken veel progressie en worden dagelijks ondersteund door een grote groep van trainers en begeleiders.

De voorbereiding in augustus 2016 verliep niet altijd even vlot. Velen genoten nog van een welverdiende vakantie, maar bij aanvang van de competitie stond iedereen paraat.

 

De onderbouwploegen van U6 tot en met U9 kwamen uit in een gewestelijke of provinciale reeks. Soms was de uitdaging niet voldoende groot, waardoor wedstrijden met ruime winstcijfers weden afgesloten. Voor enkele ploegen zullen we dan ook na Nieuwjaar meer uitdagingen aanreiken. Zo zal er een U7- ploeg uitkomen in een U8 provinciale reeks, en zal er een U8-ploeg doorschuiven naar een U9 provinciale reeks. Tenslotte zullen 15 U9-spelers aantreden in gemengde ploegen op provinciaal niveau.

 

Voor de middenbouwploegen zal er weinig veranderen. Het accent zal vooral gelegd worden op extra oefenwedstrijden en de Beker “Het Nieuwsblad”.

 

Ondanks het feit dat de bovenbouwploegen een degelijke eerste ronde kenden, zullen we ook hier een aantal zaken aanpassen. U14 IP zal worden versterkt met U13 IP-spelers zodat deze 2004-jongens ook extra uitdagingen kunnen aangaan. Hierdoor zal de afstand tussen U13 en U14 kleiner worden. Verder laten we U15 IP en U16 IP nauwer met elkaar samenwerken. U16 IP zal haar thuiswedstrijden op zondag spelen, zodat deze groep kan worden versterkt met U15-spelers, indien organisatorisch mogelijk.

 

De U17-groep zal het zeer druk krijgen tijdens de tweede ronde. De indeling voor de U17 IP-reeks is behoorlijk zwaar, en de Beker “Het Nieuwsblad” is een volgende uitdaging. Kunnen onze U17 IP de finale in Westerlo halen?

Tevens maken heel wat U17-spelers deel uit van de postformatiegroep. Deze spelers krijgen extra uitdagingen via wedstrijden en geïntegreerde trainingen met de beloften. Wedstrijden tegen Zwarte Leeuw, Hoogstraten, Dessel, De Kempen en Geel staan reeds gepland.

We willen nog even blijven stilstaan bij de kampioenenploeg U17 gewestelijk, waar trainer Waafi schitterend werk levert. KFC Turnhout is ontzettend fier op de werking van deze groep. In het verleden waren er nu en dan problemen met U17 gewestelijk, maar dit seizoen verloopt alles vlotjes.

 

De voorbije dagen werd er veel tijd gestoken in “de planning”. Nieuwe competitieschema’s, oefenwedstrijden, Beker “Het Nieuwsblad”, postformatie, tornooien, enz.

De coördinatie van onze jeugdwerking is in handen van Luc Pelckmans, Eric Verschaeve, Bram Van Aelst en Paul Franken. Dit viertal doet er alles aan om de jeugdwerking naar een hoger niveau te tillen!

 

De coördinatoren zouden de komende 4 maanden een aantal doelstellingen willen bereiken:

 

DE JEUGDSPELER …

  • zoveel mogelijk voetbal-vreugde laten beleven
  • zoveel mogelijk speelminuten en trainingen aanbieden
  • op haar/zijn niveau te laten spelen
  • uitdagingen aanbieden die zij/hem kan waarmaken
  • moet een volwaardig lid zijn van de KFCT-jeugdwerking

 

DE JEUGDPLOEGEN …

  • moeten voetbaltechnisch- en tactisch progressie maken
  • moeten de KFCT-fierheid uitstralen

 

EXTRA PLOEGEN …

  • Opstart van U19 IP
  • Start KFCT met een KFCT-B in 4de provinciale ?

 

KWALITEIT …

  • Kwaliteit in bepaalde groepen verhogen via scouting. De eerste talentenavond werd georganiseerd op dinsdag 20 december 2016. Op deze training waren er 20 testspelers van U8, U9, U10 en U11. Dit krijgt vervolg in 2017.

 

IN EVOLUTIE …

  • samenwerking Thomas Moore
  • uitwering en verbetering van het “sportief plan jeugdwerking”
  • tal van ideeën vanuit de coördinatie op lange termijn
  • voorstelling positief coachen

 

We wensen U een gezond en sportief 2017.

Verschaeveeric
Pelckmansluc
Vanaelstbram2
Frankenpaul

Eric Verschaeve

Luc Pelckmans

Bram Van Aelst

Paul Franken