Positief coachen

KFC Turnhout start met het project "POSITIEF COACHEN"

Positief

Wat zeg je als coach vlak voor een spannende wedstrijd tegen je spelers? Wat doe je als trainer als de training voor geen meter loopt? En hoe ga je als bestuurder om met roepende en scheldende ouders langs de lijn? Daarover gaat de lezing ‘Trainers & Bestuurders in de Sport’ in de aula van de campus van Thomas More op 27 januari aanstaande.

De lezing wordt gegeven door Ewald van Kouwen, aanvoerder van Positief Coachen. Hij is bekend van zijn theatervoorstelling ‘Wel winnen, hè!’. Inmiddels zijn al 100.000 (!) mensen naar die voorstelling geweest. De voorstelling wordt omarmd door De Stad Turnhout, KBVB en Het Ministerie van Binnenlandse zaken.

Het is een bijzondere lezing. Want Ewald brengt een zeer opmerkelijk verhaal. Hij beweert dat wij met z’n allen (onbewust en onbedoeld) dingen doen waardoor het juist slechter gaat. En dat is natuurlijk bizar. ‘Klap het om’ en je ziet direct de resultaten: betere prestaties en een sterkere club.

Maar het is ook een bijzondere lezing door de vorm. Zo brengt hij zijn verhaal met veel energie en passie.

De lezing op woensdagavond 27 januari 2016 is dus bedoeld voor alle bestuurs- en commissieleden en trainers en afgevaardigden van KFC Turnhout.

MAAR het project positief coachen is niet alleen bedoeld voor de bestuursleden en trainers/afgevaardigden, maar ook voor de ouders is een belangrijke rol weggelegd.

Speciaal voor de ouders komt er een theaterstuk, genaamd “Wel Winnen hé”  én een workshop waar verder gewerkt wordt rond de zaken die tijdens het toneelstuk worden aangeraakt.

Het ganse project loopt volgens de volgende planning :

  • 27-01-2016: theatrale lezing voor bestuursleden, trainers en afgevaardigden.
  • Januari/februari 2016: 2 workshops voor bestuursleden en 3 workshops voor trainers/afgevaardigden
  • Nog in te plannen dit voetbalseizoen: theaterstuk “Wel winnen hé”  plus 1 workshop voor de ouders.