Ploeg van de week u8 Sid

"Keep it simple boys"
 

Verleden week woonden we de wedstrijd tussen U8SID en Lentezon bij. Het verslag kan u hieronder bekijken. We hadden ook een kort gesprek met Sid, de bezieler van deze groep. Bij deze ook onze dank voor het camerawerk van Kevin Janssens.

Waarom ben je dit seizoen trainer van de u8?

Sid: Vorig jaar was ik ook al bij de U8, maar nu dit jaar samen met mijn jongste zoon Thibo. Dat maakt het allemaal nog leuker natuurlijk.

Wat zijn de verwachtingen voor dit seizoen?

Sid: De verwachtingen zijn wel hoog moet ik zeggen, we zitten met een goede U8 lichting. Als de spelers op het einde van het seizoen de nodige stappen voorwaarts hebben gezet en hun spelvreugde behouden, dan pas kan ik tevreden zijn over het afgelopen seizoen.

Kan je vergelijkingen maken tussen het trainen van oudere spelers en deze jonge mannen?

Sid: Het lijkt een wereld van verschil, maar we komen steeds terug naar de basis. "Herhaling" is hier misschien het juiste woord.

Ben je tevreden over de voorbereiding dit seizoen?

Sid: Voorbereidingen bij U8 zijn volgens mijn ervaringen, een mix van goede- en minder goede momenten. De zomervakantie is hier niet vreemd aan en dat maakt de voorbereiding vaak zeer afwisselend.

Hoe is de sfeer binnen de groep?

Sid: Onze groep hangt zeer goed aan elkaar, dit zonder haantjes. Dat maakt het ook leuk voor de trainer.Een echte leider is er niet, we hebben verschillende spelers lopen die een wedstrijd kunnen dragen. 

Wat zijn jou wensen nog voor dit seizoen?

Sid: Al spelend leren! Maken we stappen voorwaarts en behouden we onze spelvreugde. Meer kan een trainer niet wensen.