Ploeg van de week U13 IP

Deze week bekeken we de derby bij de U13 tussen De Kempen en KFCT. Het duel werd uitgevochten op het scherp van de snee en beide U13 ploegen wonnen hun wedstrijd. Een leuk moment om met Paul aan tafel te gaan zitten en te praten over "zijn" groep.

Waarom ben je dit seizoen trainer van de U13IP?

Paul: Sinds verschillende seizoenen ben ik actief als trainer bij de 2004 groep, kinderen geboren in 2004. Ik wil nog actief wil zijn als trainer en deze groep is een “kneedwerk” van mezelf . Dit doe ik samen met good-old Staf Janssens en binnenkort komt er versterking bij zodat ik enkele taken kan afstaan aan andere trainers en me meer kan focussen op de sportieve visie van KFC Turnhout.

 

Wat zijn je verwachtingen?

Paul: Het doel dit seizoen is vrij simpel: via balbezit en combinatievoetbal komen tot kansen waar het individu zowel voetbaltactisch als voetbaltechnisch kan evolueren.

Sam 1832
Sam 1833
Sam 1838

Ben je tevreden over de voorbereiding?

Paul: De voorbereiding was niet altijd even makkelijk maar de cohesie van de U13-groep is groot, we kunnen tegen een stootje. De ouders en spelers weten waar de trainers naartoe werken en gaan mee in het sportieve verhaal. Toernooien in Temse, Eindhoven (Wodan), ons eigen toernooi … steeds viel de puzzel goed en konden we overal competitief zijn.

 

Worden er al eens grappen uitgehaald door de spelers? Anekdote?

Paul: We krijgen stilaan te maken met “volwassenen” van 12 jaar hé. Een eerste lief, wat langer voor de spiegel staan met dat potteke gel, tape rond de kousen … ze krijgen hun streken hoor. Zo is er ook de gewoonte een kappersslag te doen bij iemand die net van de kapper komt; iedereen mag die jongen dan ook effe op z’n kopke kloppen. Het probleem is … als Staf (toch in de 70 jaar jong) van de kapper komt dan moet ik onze spelers toch aansporen op voorzichtigheid want ook Staf moet die kappersslag incasseren.

Wie is de leider van jouw spelersgroep? Manifesteert die zich ook zo tijdens wedstrijden?

U13 groep mag en kan geen leiders hebben … we zijn één team. Eén team waar iedereen zeer duidelijk de grenzen kent. Ik roep soms wel eens “te” hard maar de nodige vrijheid en discipline is aanwezig. Jongens die naast hun schoenen lopen horen niet thuis bij de U13 van KFC Turnhout. Wel is het zo dat elke speler zichzelf mag en kan zijn binnen het geheel.

Wat is jou grootste wens voor dit seizoen? (u13 gerelateerd)

Paul: Op menselijk vlak hoop ik dat alle U13 spelers de overgang naar het hoger onderwijs goed maken en dat ze, na de aanpassingsweken, hun weg vinden in de grote wereld. Op sportief vlak is er maar één wens: dat elke speler van U13 met een lach en met veel goesting naar de trainingen en wedstrijden komt. Fun gekoppeld aan gezonde ambitie is de sleutel tot succes. Vanuit deze groep moet veel talent doorstromen naar ons eerste elftal, dus binnen 7 à 8 jaar maken zij deel uit van de kern. Deze ambitie moet elke trainer hebben met zijn spelersgroep ! 

Sam 1828

Volgende week is het de beurt aan U10IP B.