Ploeg van de week: U10 IP 2

Deze week schuiven we aan tafel bij Jorg. Toch één van de meest gepassioneerde trainers binnen onze jeugdwerking. 

We wilden het met hem wel eens hebben over de verwachtingen voor het nieuwe voetbaljaar. Is vorig jaar overtreffen nog mogelijk voor deze groep? We horen het graag van hem. Maar voor we daar mee beginnen wil dit team al eens iets laten horen.

Waarom ben je dit seizoen trainer van de U10IP (2)?

Jorg: De meeste spelers van de deze groep heb ik al vanaf de U8 onder mijn hoede.

Het geeft mij enorm veel voldoening als ik ze elk jaar opnieuw zie evolueren in positieve zin. Daarom dat ik samen met deze U10 groep de eerste grote stap wil zetten richting zonevoetbal.

 

 

Foto1
14344135 334713140200440 4528182514463932015 N

Wat zijn je verwachtingen? Wanneer ben je op het einde van het seizoen tevreden?

Jorg: Dit seizoen maken we dus de overgang van 5:5 naar 8:8. Meer spelers, nieuwe posities, grotere afstanden overbruggen, meer mogelijkheden in elke zone/fase, enzovoort.

Ik verwacht niet dat dit zonder slag of stoot kan aangeleerd worden.

Ten eerste vraagt dit veel inzet en concentratie van de spelers op training. Ten tweede zal deze groep tijd nodig hebben om zich aan te passen aan het nieuwe systeem.

Als we op het einde van het seizoen dominant voetbal op de mat kunnen brengen met afwisselend combinatievoetbal en individuele acties, dan ben ik een tevreden coach.

Ben je tevreden over de voorbereiding? Wat liep er moeilijk? Kan je verder bouwen op vorig seizoen?

Jorg: Doordat 5 van de 11 spelers in augustus op vakantie waren geweest konden we slechts enkele dagen voor de competitiestart voor de eerste keer met de voltallige kern trainen.

Dat en het feit dat er 5 nieuwe spelers zijn bijgekomen en er dus nog te weinig automatismen zijn kan ik niet spreken over een geslaagde voorbereiding.

 

Wie is de leider van jouw spelersgroep? Manifesteert die zich ook zo tijdens wedstrijden?

Jorg: Ik heb bewust nooit een kapiteinsband gegeven aan een speler bij 5:5. We verdedigden en vielen aan als één team. Ik stond als trainer dicht genoeg bij de spelers om ze op elk moment bij te sturen. Vanaf dit seizoen is er een kapitein tijdens de wedstrijd maar in onze groep is er geen plaats voor één leider. Het doel moet zijn om zo snel mogelijk 11 leiders te hebben die in functie van het team de kapiteinsband willen dragen.

Wat is jou grootste wens voor dit seizoen? (u10(2) gerelateerd)

Jorg: Op de eerste plaats hoop ik dat deze U10 groep een hechte spelersgroep wordt. Dat ze voor elkaar door het vuur gaan tijdens de wedstrijden. Dat de spelers de trainingen leuk en boeiend vinden en datgene wat ze leren op training kunnen tonen tijdens wedstrijden.

Maar het allerbelangrijkste is dat ze plezier hebben op en naast het veld. Om het seizoen op die manier al goed in te zetten gaan we nu zondag naar Bellewaerde met onze U10 groep met onze welverdiende tickets na een mooie 2e plaats van vorig jaar in de Jeugdcup Het Nieuwsblad.

Img 20160918 Wa0009

Volgende week de provinciale U9A